ΚΟΣΜΟΣ

Φον Ντερ Λάιεν: Νωρίτερα η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech

Εμβόλιο pfizer

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Νωρίτερα η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Yπογράμμισε δε ότι σήμερα οι εμβολιασμοί στην ΕΕ έφτασαν τα 100.000.000.

Η εταιρεία θα παρέδιδε τα εν λόγω εμβόλια το τέταρτο τρίμηνο, όμως θα παραληφθούν από την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο (το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), σημείωσε η φον ντερ Λάιεν.

Βάσει πλέον του προγραμματισμού η ΕΕ θα έχει τεράστια αποθέματα του εμβολίου των BioNTech-Pfizer μέχρι τον Ιούνιο, που θα αγγίζουν τα 250 εκατ. δόσεις.

La Stampa για εμβόλια κορονοïού

Μια πληροφορία-«βόμβα» για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Stampa υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τα συμβόλαια με Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Η ιταλική εφημερίδα επικαλείται για την πληροφορία πηγές από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας σε ένα δημοσίευμα που έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση να «παγώσουν» οι παραδόσεις εμβολίων από την Johnson & Johnson ύστερα από περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένους στις ΗΠΑ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συμφωνία με τους ηγέτες αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, έχει αποφασίσει ότι τα συμβόλαια με εταιρείες που παράγουν εμβόλια που χρησιμοποιούν ιικού φορέα και ισχύουν για φέτος δεν θα ανανεωθούν όταν λήξουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της La Stampa.

Υπενθυμίζεται ότι την τεχνολογία του ιικού φορέα χρησιμοποιούν τα εμβόλια της Astrazeneca και της Johnson & Johnson .

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα οι Βρυξέλλες θα επικεντρωθούν σε εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία m-RNΑ.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν εταιρείες παραγωγής εμβολίων όπως η Pfizer και η Moderna.

Την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson μετά την «τελείως μη αναμενόμενη» απόφαση της εταιρείας να καθυστερήσει τις παραδόσεις εμβολίων κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό - Κυψέλη: Ποιος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών