ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για το σέξι χορό σε εκδήλωση του Ναυτικού - Το μοντάζ του ABC

Αυστραλία: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για το σέξι χορό σε εκδήλωση του Ναυτικού - Το μοντάζ του ABC

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η σέξι εμφάνιση μίας γυναικείας ομάδας χορού κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση ενός νέου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στη χώρα.

Η αισθησιακή χορογραφία με τις κινήσεις twerking προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας έκαναν το θέμα πρωτοσέλιδο και οι συντηρητικοί κύκλοι της άρχισαν να ερίζουν με τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έσπευσαν να κάνουν λόγο για…αστυνόμευση του γυναικείου σώματος.


Αυτό όμως που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή είναι ο τρόπος που το δίκτυο ABC Australia παρουσίασε το θέμα, καθώς το μοντάζ που έκανε, για πολλά τοπικά Μέσα, βρίσκεται στα όρια του…fake news. Όπως φαίνεται σε βίντεο από την εκδήλωση, οι χορεύτριες φορούσαν κόκκινα τοπ και μαύρα σορτσάκια με τη χορογραφία τους να περιλαμβάνει και κινήσεις twerking.

Σύμφωνα με το βίντεο που παρουσίασε το αυστραλιανό κανάλι ωστόσο, οι χορεύτριες «φαίνεται» να πραγματοποιούν το χορευτικό τους μπροστά σε κοινό και ενστόλους. Κάτι, όμως, που δεν συνέβη ποτέ.


Το συγκρότημα 101 Doll Squadron -που προσελήφθη από το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας για την παρουσίαση του πλοίου HMAS Supply- εξέφρασε παράπονα για την κάλυψη του χορευτικού από τα μίντια.


Όλα άρχισαν από ένα «τιτίβισμα» ρεπόρτερ του ABC στο Twitter που ανέβασε και το σχετικό βίντεο με τους αξιωματούχους να παρακολουθούν…αποσβολωμένοι, το οποίο έσπευσε να «κατεβάσει» μετά από οργισμένες αντιδράσεις.


Το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι κανένας από τους αξιωματούχους του δεν είδε την παράσταση. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον μίλησε για «άσχημα πρότυπα», αλλά επέκρινε παράλληλα και την «λανθασμένη αναφορά» του ABC.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στη συνέχεια ο χορός συνεχίστηκε σε πιο…χαλαρούς ρυθμούς. Και είχε πλάνα από την πομπή, την επίσημη τελετή, τις επίσημες ομιλίες και τους χαιρετισμούς των αξιωματούχων.


Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Jacqui Lambie, βετεράνος του στρατού, χαρακτήρισε «απόλυτα σοκαριστική» την απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας. Νόμιζε ότι παρακολουθούσε το Super Bowl όπως είπε, «Καλά έκαναν αυτές οι νεαρές κυρίες που έφτασαν εκεί, αλλά σας λέω, ότι το να κυκλοφορούν ημίγυμνες έξω από ένα πολεμικό πλοίο είναι μάλλον ακατάλληλο» είπε.


Τα ίδια τα μέλη της ομάδας 101 Doll Squadron δήλωσαν ότι η παρουσίαση του θέματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν επιζήμια. Κατηγόρησαν το ABC για "παραπλανητική επεξεργασία" και ψευδή συμπερίληψη στρατιωτικών προσκεκλημένων και αξιωματούχων στο βίντεο το οποίο όπως είπαν περιελάμβανε "λήψη από γωνίες που δεν μπορούσε να δει το κοινό".


"Το βρήκαμε αυτό πολύ ανατριχιαστικό και έχει να κάνει με τον οπερατερ και ανάγκη του ΑΒC να σεξουαλικοποιήσει τις γυναίκες και το χορευτικό τους κομμάτι για τη δική τους ικανοποίηση", ανέφεραν στο ανακοινωθέν τους. Μετά το περιστατικό δέχονται όπως είπαν επιθέσεις και εξευτελιστικά σχόλια στο διαδίκτυο

To «σκάνδαλο twerking» βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Αυστραλία, με αφορμή μία σειρά από υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, παρενόχλησης και εκφοβισμού που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φώς, αποκαλύπτοντας με ωμό τρόπο τη θέση των γυναικών στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πόλεμος για τις στολές στην κηδεια- Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ