ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για το φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ
AP Photo

Ανακοινώθηκε η απόφαση - Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον 45χρονο πρώην αστυνομικό τόσο για ανθρωποκτονία, όσο και ακούσια ανθρωποκτονία, αλλά και βιαιοπραγία

Ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε από το 12μελές σώμα ενόρκων του δικαστηρίου ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόουβιν.

Οι ένορκοι της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού που δικαζόταν για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία, κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση της απόφασης, στο βίντεο που ακολουθεί.

«Ένοχος!»

Για ένα «σημείο καμπής στην ιστορία» έκανε λόγος ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ.

«Ένοχος! Η δικαιοσύνη που αποδόθηκε με πόνο, αποδόθηκε τελικά στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία», σχολίασε ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ.

Σε θρίλερ η ανακοίνωση της απόφασης

Οι ένορκοι είχαν αποσυρθεί από αργά το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) για να συζητήσουν και να αποφανθούν επί της ενοχής του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού ο οποίος γονάτισε πάνω στον λαιμό του Φλόιντ, προσπαθώντας να τον συλλάβει για ένα μικροαδίκημα.

Επί εννέα λεπτά, ο Σόβιν παρέμεινε γονατισμένος πάνω στον 46χρονο, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη.

Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην πόλη οργανώνονται και πάλι καθημερινές διαδηλώσεις, μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από μια λευκή αστυνομικό κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε χθες με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ για να μάθει νέα της και να διαβεβαιώσει ότι προσεύχεται για αυτήν», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζένιφερ Ψάκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.789 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 87 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι