ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θλιμμένα γενέθλια - Το πρώτο της μήνυμα μετά το θάνατο του Φίλιππου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θλιμμένα γενέθλια - Το πρώτο της μήνυμα μετά το θάνατο του Φίλιππου

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα 95α της γενέθλια μέσα σε κλίμα οδύνης μετά το θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Το πρώτο της δημόσιο μήνυμα έστειλε η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά το χαμό του Πρίγκιπα Φίλιππου, με αφορμή τα 95α γενέθλιά της, τα οποία γιορτάστηκαν... πένθιμα.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, με τα γενέθλια της Ελισάβετ να συμπίπτουν χρονικά λίγες ημέρες μετά την κηδεία του επί 73 χρόνια, συζύγου της.

Το μήνυμα της Ελισάβετ:

«Έλαβα επί τη ευκαιρία των 95ων γενεθλίων μου σήμερα πολλά μηνύματα με ευχές γεγονός που εκτιμώ αφάνταστα. Την ώρα που ως οικογένεια περνάμε περίοδο μεγάλης θλίψης, είναι παρηγοριά για εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τα αφιερώματα στον σύζυγό μου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία όπως και σε όλο τον κόσμο. Η οικογένειά μου και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Συγκινηθήκαμε βαθιά και αυτό μας θυμίζει πόσο μεγάλη επιρροή είχε ασκήσει ο Φίλιππος σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του την ζωή».

Να σημειωθεί πως φυσικά για τα γενέθλια της Βασίλισσας δεν θα υπάρξουν δημόσιοι εορτασμοί καθώς έχουν περάσει μερικές μόνο ημέρες από την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, τον οποίο η Ελισάβετ παντρεύτηκε το 1947, πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στον πατριάρχη της οικογένειας στην κηδεία που έγινε το Σάββατο στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη