ΚΟΣΜΟΣ

Oscars 2021 - Όσκαρ 2021 νικητές: Αυτή κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου

Γιου-Γιανγκ Γιουν

Oscars 2021Όσκαρ 2021: To Όσκαρ Β' Γυνακείου Ρόλου στην 93η τελετή απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Γιου-Γιανγκ Γιουν από την Κορέα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου στην 93η Τελετή Απονομής.

Η Γιουν, η οποία είναι η πρώτη ηθοποιός από την Κορέα που κερδίζει Όσκαρ, υποδύθηκε με εξαιρετική αμεσότητα τη γιαγιά της οικογένειας των Κορεατών στην ταινία «Minari».

Η Γιουν ξεχώρισε και στον τρόπο με τον οποίο παρέλαβε το χρυσό αγαλματάκι.

Αρχικά φλέρταρε με τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος και της παρέδωσε το Όσκαρ και στη συνέχεια συγχώρησε όλους όσοι έκαναν λάθος το όνομά της.

Η ίδια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ταινία που την βοήθησε να γράψει ιστορία, το Minari ενώ αναρωτήθηκε: «Πώς μπορώ να κερδίσω την Γκλεν Γκλόουζ; Είμαι απλά πιο τυχερή από σένα».

«Είμαι από την Κορέα. Κανείς (σ.σ. στην τελετή) δεν ξέρει πως να προφέρει το όνομά μου, αλλά απόψε σας συγχωρώ όλους. Πάντα παρακολουθούσα τα Όσκαρ από την τηλεόραση. Το ότι είμαι εδώ και παίρνω βραβείο, απλά δεν το πιστεύω! Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όλη την οικογένεια της ταινίας, αλλά περισσότερο τον Λι Άιζακ Τσανγκ, γιατί χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ απόψε. Δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό – πώς να ανταγωνιστώ την Γκλεν Κλόουζ; Όλες μας είμαστε νικήτριες, απλά σήμερα είχα περισσότερη τύχη. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον πρώτο μου σκηνοθέτη. Πιστεύω θα ήταν πολύ περήφανος αν ήταν ακόμα ζωντανός» ανέφερε στην χαρακτηριστική της ομιλία η Γιουν.

Οι υποψήφιες για το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου ήταν:

Ολίβια Κόλμαν για το «The Father»
Γιου-Γιανγκ Γιουν για το «Minari»
Μαρία Μπακάλοβα για το «Borat Subsequent Moviefilm»
Αμάντα Σέιφριντ για το «Mank»
Γκλεν Κλόουζ για το «Hillbilly Elegy»

Νικήτρια:

Γιου-Γιανγκ Γιουν για το «Minari»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oscars 2021 - Όσκαρ 2021 LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό η μεγάλη βραδιά - Όλοι οι νικητές