ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2021: Οι καλύτερες στιγμές και τα απρόοπτα - 8+1 στιγμιότυπα της μεγάλης βραδιάς

Όσκαρ 2021: Οι καλύτερες στιγμές και τα απρόοπτα - 8+1 στιγμιότυπα της μεγάλης βραδιάς

Από τις πολύαναμενόμενες νίκες των φαβορί μέχρι τις συγκινητικές αλλά και τις ασυνήθιστες ομιλίες των ηθοποιών, η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απο τις διοργανώσεις προ πανδημίας. Χορός, απρόοπτα, συγκίνηση και ευτράπελα, η μεγάλη βραδιά που επισκιάστηκε κατά τα άλλα απο την πανδημία, τα είχε όλα

Η Ρετζίνα Κινγκ εγκαινίασε το σόου με απαράμιλλο στυλ και ένα…στραβοπάτημα

Η ηθοποιός ξεκίνησε την τελετή με ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό άνοιγμα και ένα δυνατό μήνυμα . Χωρίς οικοδεσπότη ξανά φέτος, το σόου της χρονιάς ξεκίνησε με μια πρώτη, εναρκτήρια σκηνή με μουσική, γυρισμένη σε σινεμασκόπ.

Σε ένα υπέροχο, διαφορετικό πλάνο, η Κινγκ με ένα αγαλματίδιο ανά χείρας περπατά μέχρι το κέντρο της σκηνής στο Union Station για να ξεκινήσει το σόου και να παρουσιάσει το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο.

Σε κάποια φάση παραπάτησε και σκόνταψε, διατήρησε ωστόσο την ισορροπία της και το…χαμόγελό της. «Λάιβ μετάδοση, πάμε!» είπε και εγκαινίασε τη βραδιά. «Ήταν ένας δύσκολος χρόνος και ακόμη βρισκόμαστε στη μέση του. Θρηνούμε την απώλεια τόσων πολλών», είπε στη σύντομη oμιλία της.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη καταδίκη του δολοφόνου του Τζορτζ Φλόιντ, Ντέρεκ Σόβιν και είπε ότι αν η ετυμηγορία ήταν διαφορετική μπορεί να είχε αντικαταστήσει τα τακούνια της με…μπότες πορείας.

«Ως μητέρα ενός μαύρου αγοριού, γνωρίζω τον φόβο τον οποίο βιώνουν πολλά από αυτά και η φήμη και η περιουσία δεν το αλλάζουν αυτό . Απόψε όμως είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, αλλά η αγάπη μας για τις ταινίες μας βοήθησε να αντέξουμε»

Ο βραβευμένος Ντάνιελ Καλούγια…αναφέρεται στην ερωτική ζωή των γονιών του


Ο 32χρονος ηθοποιός απέσπασε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Judas and the Black Messiah» και ανάμεσα στα πολλά δυνατά σχόλια που έκανε στην επινίκια ομιλία του, αναφέρθηκε στη σεξουαλική ζωή της μαμάς του. Ήταν μια αστεία, ειλικρινής στιγμή που έκανε τους πάντες να γελάσουν – ή μάλλον σχεδόν τους πάντες, από τη μαμά του, που ήταν στο κοινό.
«Πρέπει να γιορτάζουμε τη ζωή, φίλε! Αναπνέουμε, περπατάμε, είναι απίστευτο. Είναι απίστευτο! Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, έκαναν σεξ. Είναι καταπληκτικό» είπε ο ηθοποιός γελώντας.

Και συνέχισε :Καταλαβαίνετε; Είμαι εδώ. Ξέρετε τι εννοώ; Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ζωντανός». Η κάμερα «συνέλαβε» την ξεκαρδιστική αντίδραση της μητέρας του, καθώς το βλέμμα υπερηφάνειας που φώτιζε το πρόσωπό της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετατράπηκε σε σύγχυση, αμηχανίας και εκνευρισμό.

Ο…viral χορός της Γκλεν Γκλόουζ


Η Γκλεν Γκλόουζ μπορεί να μην κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε όμως ένα διαφορετικό «Όσκαρ» στην τελετή απονομής, χαρίζοντας μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς. Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε σε ένα παιχνίδι, όπου οι υποψήφιοι για Όσκαρ έπρεπε να αναγνωρίσουν ποιο τραγούδι είχε κατακτήσει Χρυσό Αγαλματίδιο και ποιο δεν είχε καν λάβει υποψηφιότητα.

Για την Γκλεν Κλόουζ επελέγη ένα κομμάτι του τραγουδιού «Da Butt» από τo συγκρότημα Experience Unlimited. Αντίθετα με ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, η Γκλεν Κλόουζ αποδείχθηκε μεγάλη οπαδός του συγκεκριμένου τραγουδιού για το οποίο είπε ότι δεν πήρε υποψηφιότητα με την ταινία του Σπαικ Λι με τίτλο School Daze.
Η πρόκληση δεν σταμάτησε εκεί αφού ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον χορό που συνοδεύει το τραγούδι. Η Γκλεν Κλόουζ σηκώθηκε όρθια και άρχισε να κάνει twerking.

Ο μπόμπιρας που έκλεψε τις εντυπώσεις


O μικρός πρωταγωνιστής της ταινίας Minari Άλαν Κιμ…χόρεψε στο κόκκινο χαλί την ώρα που έμπαινε για να παρακολουθήσει τα Όσκαρ και έκλεψε την παράσταση από τα αστέρια πρώτου μεγέθους. Το Σάββατο ένα 24ωρο πριν από την τελετή, είχε γιορτάσει τα 9α γενέθλιά του. Το βίντεο από το στιγμιότυπο έκανε το γύρο του κόσμου και πολλοί θεατές άρχισαν να σχολιάζουν ότι αυτή είναι…ήδη η καλύτερη στιγμή του σόου.

Η ταινία για την οποία βραβεύθηκε με το Όσκαρ B' Γυναικείου Ρόλου, Γιουν Γιου-τζουνγκ μιλάει για μία οικογένεια Κορεατών που μετακομίζει στο Αρκάνσας για μία καλύτερη ζωή.

Oι στυλίστες του «Ma Rainey's Black Bottom» ευχαρίστησαν το...πνεύμα της Μα Ρέινι


Οι Μία Νιλ και Τζαμίκα Γουίλσον, η προσωπική «κομμώτρια» της Βαϊόλα Ντέιβις έγιναν οι πρώτοι Αφροαμερικανές στην ιστορία του θεσμού που κέρδισαν το Όσκαρ Xτενίσματος για την ταινία Ma Rainey's Black Bottom.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς και ο makeup artist Σέρτζιο Λόπεζ Ριβέρα για την ίδια ταινία. Λιγο πριν πάρει σπίτι της το χρυσό αγαλματάκι, η Νιλ ευχαρίστησε την Ακαδημία, το Netflix, την πρωταγωνίστρια αλλά και το…πνεύμα της θρυλικής Μα Ρέινι, της «μητέρας των μπλουζ» που ενέπνευσε την ταινία.

Η ομιλία της μεγάλης νικήτριας της βραδιάς Κλόι Ζάο


Η δημιουργός του Nomadland Κλόι Ζάο έγινε η πρώτη γυναίκα από την Ασία -και η δεύτερη γυναίκα, μετά την Κάθριν Μπίγκελοου (Hurt Locker) το 2009- που κέρδισε το Οσκαρ Σκηνοθεσίας. «Όταν μεγάλωνα στην Κίνα, ο πατέρας μου και εγώ παίζαμε ένα παιχνίδι. Αποστηθίζαμε κλασικά ποιήματα και κείμενα και προσπαθούσαμε να ολοκληρώσουμε ο ένας την πρόταση του άλλου » είπε στην ομιλία της.

Η πρώτη φράση που θυμάται έλεγε «οι άνθρωποι είναι εκ γενετής καλοί». Και κατέληξε: «Έβρισκα πάντα καλοσύνη στους ανθρώπους που συναντούσα. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όποιον έχει την πίστη και το κουράγιο να παραμένει καλός προς τον εαυτό του και τους άλλους… Το αφιερώνω σε όσους με ενέπνευσαν».

Ο Στίβεν Γέουν μοιράζεται μία τρυφερή παιδική ανάμνηση


Ο αστέρας της ταινίας Minari - ο οποίος ήταν και ο ίδιος υποψήφιος για Όσκαρ- έδωσε το βραβείο για τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ και μοιράστηκε με το κοινό μία γλυκιά ανάμνηση από τη μητέρα του, ως παράδειγμα για το πώς «τα υπέροχα οπτικά εφέ μπορεί να αλλάξουν εντελώς το αποτέλεσμα μιας ταινίας».

«Όταν ήμουν επτά ετών , η μητέρα μου με πήγε να δω τον Εξολοθρευτή 2. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν η ταινία, και προς δική της αλλά και δική μου έκπληξη, είδαμε κάποια πράγματα. Είδαμε τον εξολοθρευτή T- 1000 να…εκρήγνυται και μετά να επανασυντίθεται και και μετά το ρομποτικό χέρι του Άρνολντ να εμφανίζεται μέσα από το δέρμα του βραχίονα του. Θυμάμαι να κοιτάζω τη μαμά μου για να δω αν συμφωνεί να παρακολουθώ , και η μαμά μου το έπαιζε χαλαρή σαν να ήξερε ακριβώς σε ποια ταινία με είχε φέρει. Ίσως απλά τα θυμάμαι έτσι»


Oι αντισυμβατικές εμφανίσεις


Από τις εμφανίσεις ξεχώρισαν τα… χρυσά crocs που φορούσε ο Questlove o ανθρωπος που ανέλαβε το soundtrack της οσκαρικής τελετής.

Ο ντράμερ και η ψυχή των Roots ο άνθρωπος-ορχήστρα της βραδιάς τα συνδύασε με ένα λιτό ολόμαυρο κοστούμι και συζυτήθηκε για τη στυλιστική του επιλογή. Το ίδιο και η παραγωγός της Pixar, Kori Rae για τα ασυνήθιστα για μία ανάλογη εκδήλωση μποτάκια που φορούσε.


Η… αναφορά στον Μπραντ Πιτ


Από τις στιγμές που έγραψαν ιστορία στα 93α Όσκαρ ήταν όταν η νικήτρια του βραβείου Β Γυναικείου Ρόλου, Yuh Jung Youn απευθυνόμενη στον Μπραντ Πιτ που της το έδωσε είπε: «κ. Πιτ επιτέλους σας γνωρίζω!

Που ήσασταν όταν κάναμε τα γυρίσματα στην Τάλσα; Eιναι τιμή μου που σας συναντάω » ειπε και το κοινό ξέσπασε σε γέλια. Είναι εδώ και χρόνια φανατική του θαυμάστρια όπως είπε μετά το στιγμιότυπο και μάλλον…. «έπαθε μπλάκ-άουτ» για μερικά δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oscars 2021 - Όσκαρ 2021: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της φετινής απονομής