ΚΟΣΜΟΣ

Η οδύσσεια ενός Ρώσου που παγιδεύτηκε σε κινεζικό «ριάλιτι σόου»

Η οδύσσεια ενός Ρώσου που παγιδεύτηκε σε κινεζικό «ριάλιτι σόου»

Αίσιο τέλος μετά από 3 «βασανιστικούς» μήνες είχε η περιπέτεια ενός Ρώσου μεταφραστή που έλαβε μέρος σχεδόν…κατά λάθος σε ένα ριάλιτι σόου της κινεζικής τηλεόρασης.

Ο Βλαντισλάβ Ιβάνοφ μετάνιωσε την είσοδό του στο παιχνίδι Produce Camp 2021 σχεδόν αμέσως, οι θαυμαστές του όμως αρνούνταν πεισματικά να τον ψηφίσουν...ως υποψήφιο για αποχώρηση.

Ο 27χρονος από το Βλαδιβοστόκ έφθασε τελικά στον τελικό του περασμένου Σαββάτου, παρά τις επανειλημένες εκκλήσεις του προς τους τηλεθεατές να τον βγάλουν. Ο Ιβανοφ που μιλάει κινέζικα μπήκε στο σόου σαν μεταφραστής. Οι παραγωγοί όμως που πρόσεξαν την καλή του εμφάνιση του ζήτησαν να λάβει μέρος.

«Με ρώτησαν αν θα ήθελα να δοκιμάσω μια νέα ζωή», είπε ο Ιβάνοφ κατά τη διάρκεια του σόου. Φάνηκε να μετανιώνει για την απόφασή του σχεδόν αμέσως, αλλά δεν μπορούσε να φύγει χωρίς παραβίαση του συμβολαίου του. Η έλλειψη ενθουσιασμού του ήταν εμφανής στον τρόπο που τραγουδούσε και που χόρευε με τους άλλους, πιο πρόθυμους διαγωνιζόμενους.


«Το να γίνω μέλος ενός boy band δεν είναι το όνειρό μου, καθώς δεν μπορώ να τραγουδήσω και να χορέψω», έλεγε ο Ιβανόφ στα κινέζικα στην εκπομπή «Ελπίζω ότι οι κριτές δεν θα με υποστηρίξουν. Ενώ οι άλλοι θέλουν να πάρουν Α, εγώ θέλω να αποκτήσω ένα Ε που σημαίνει ελευθερία.»


Με το ψευδώνυμο «Λελούς» καλούσε το κοινό να τον ψηφίσει, λέγοντας ότι δεν θέλει να είναι μεταξύ των 11 νικητών του σόου, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι -λόγω συμβολαίου- να σχηματίσουν μετά το πέρας της εκπομπής…ένα boy band.

«Μη με αγαπάτε, δεν θα αποδώσει», είχε πει σε ένα επεισόδιο. Όμως οι θεατές απτόητοι τον κράτησαν στο παιχνίδι για σχεδόν τρεις μήνες.

Οι εκπομπές «εκπαίδευσης μελλοντικών ειδώλων» ένα είδος ριάλιτι με προέλευση την Κορέα, όπου εκατοντάδες ερμηνευτές εκπαιδεύονται και υπόκεινται στην κρίση του κοινού είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα.

Στο συγκεκριμένο σόου, οι διαγωνιζόμενοι μπήκαν σε κοιτώνες σε ένα νησί στην επαρχία Hainan και τους αφαιρέθηκαν τα τηλέφωνα για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Όποιος ήθελε να σπάσει το συμβόλαιό του και να φύγει στα μέσα της σεζόν, που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, έπρεπε να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο.

Ενώ οι επικριτές αμφισβητούν τη διαφάνεια της ψηφοφορίας σε τέτοιες εκπομπές, ο Ιβάνοφ φαίνεται να απέκτησε φανατικό κοινό ως αντι-ήρωας που κέρδισε την κοινή γνώμη. Οι θαυμαστές, του μερικοί στα αστεία μερικοί στα σοβαρά, τον ονόμασαν «μισθοφόρο σκλάβο» και συχνά τον ειρωνεύονταν αλλά και τον αποθέωναν επίσης.

«Μην τον αφήσεις να σταματήσει», σχολίασε ένας θεατής στο βίντεο ενός απογοητευμένου Ιβάνοφ που ερμήνευε ρωσική ραπ . «Αδέρφια ψηφίστε τον! Δώστε του 996» σχολίασε άλλος οπαδός, χρησιμοποιώντας την κινεζική αργκό για το εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας που πλήττει πολλούς νέους υπαλλήλους, ειδικά σε ψηφιακές επιχειρήσεις.


Ο αστέρας…κατά λάθος έφτασε στο τελευταίο επεισόδιο το περασμένο Σάββατο δεν κατάφερε ωστόσο να κερδίσει αρκετές ψήφους για να συμμετάσχει στο συγκρότημα. «Επιτέλους σταματάω», έγραψε ένας ανακουφισμένος Ιβάνοφ στον λογαριασμό του στο Weibo την Κυριακή.

Στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, ένα hashtag σχετικό με την αναχώρησή του προβλήθηκε πάνω από 180 εκατομμύρια φορές και αναδημοσιεύτηκε πάνω από 59.000 φορές, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής πρεσβείας. «Συγχαρητήρια, καλή ανάπαυση», σχολίασε πρεσβεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν