ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Θρίλερ με τη μυστηριώδη εξαφάνιση Λιβανέζου συνθέτη

Σαουδική Αραβία: Θρίλερ με τη μυστηριώδη εξαφάνιση Λιβανέζου συνθέτη

Ένας Λιβανέζος συνθέτης προσκείμενος στο κόμμα του προέδρου του Λιβάνου πιστεύεται ότι κρατείται στην Σαουδική Αραβία για άγνωστους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, τις οποίες επιβεβαίωσαν δύο πηγές του περιβάλλοντός του και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου προσπαθεί να αντλήσει απο τις σαουδαραβιές αρχές πληροφορίες για την τύχη του Σαμίρ Σφέιρ, γνωστού μουσικού που έχει τραγουδήσει για τον πρόεδρο Μισέλ Αούν.

Το λιβανέζικο υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα να σχολιάσει.

Ο Σαλίμ Αούν, ένας βουλευτής του πολιτικού κόμματος του προέδρου, ρωτάει σε μήνυμά του στο Twitter: "Πού είναι ο Σαμίρ Σφέιρ;" με hashtag με έκκληση για την «ελευθερία» του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι ο μουσικός πιστεύεται ότι κρατείται στην Σαουδική Αραβία, όπου έχει σπίτι.

Ο Σφέιρ έγινε στόχος για Σαουδάραβες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος, όταν ανήρτησε φωτογραφία του από τον εμβολιασμό του κατά της COVID-19 στη Σαουδική Αραβία.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε οργή σε ορισμένους που τον κατηγόρησαν ότι επωφελείται των υπηρεσιών του βασιλείου παρά τα σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν με τον υπαινιγμό για εξαγωγή τρομοκρατίας από την Σαουδική Αραβία, κάτι το οποίο διαψεύδει το Ριάντ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει