ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Αφγανιστάν: 30 νεκροί, μεταξύ των οποίων μαθητές, από βόμβα σε αυτοκίνητο

Φρίκη στο Αφγανιστάν: 30 νεκροί, μεταξύ των οποίων μαθητές, από βόμβα σε αυτοκίνητο
AP

Μαθητές λυκείου ήταν μεταξύ των 30 νεκρών από βόμβα σε αυτοκίνητο στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Όπως μετέδωσε το BBC, η βόμβα εξερράγη αργά την Παρασκευή, κοντά σε έναν ξενώνα όπου έμεναν οι μαθητές, στο Πουρ-ε-Αλάμ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Λόγκας.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μάρτυρες έκαναν λόγο για καταρρεύσεις σκεπών και θύματα που παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια.

Δεν έχει υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, που σημειώθηκε καθώς οι άνθρωποι έπαιρναν το πρωινό τους, κατά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαντάν.

Το Αφγανιστάν βιώνει έξαρση βίας από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων ως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Κτίρια υπέστησαν ζημιές στην έκρηξη, που σημειώθηκε κατά τις 19.00 (τοπική ώρα).

Κάποιοι από τους νεκρούς ήταν μαθητές λυκείου που ετοιμάζονταν να δώσουν εξετάσεις για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, είπε ο Χασιμπουλάχ Στανεκζάι, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Λογκάρ.

Μέχρι και 90 είναι οι τραυματίες, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ταρίκ Αριάν. Η έκρηξη, σημείωσε, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιοχή, ενώ χτυπήθηκαν σπίτια κατοίκων και ένα νοσοοκμείο.

Το αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο σπίτι του πρώην επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου και όχι πολύ μακριά από ένα νοσοκομείο, είπε στο Reuters εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Λογκάρ.

Η έκρηξη έλαβε χώρα μία ημέρα πριν οι ΗΠΑ αρχίσουν επίσημα να αποσύρουν τα εναπομείναντα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.