ΚΟΣΜΟΣ

Άγιο Φως - Live εικόνα από τον Πανάγιο Τάφο: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις η αφή του Αγίου Φωτός

Άγιο Φως - Live εικόνα από τον Πανάγιο Τάφο: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις η αφή του Αγίου Φωτός

Άγιο Φως: Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που νίκησε το θάνατο έρχεται να γεμίσει για ακόμα μια φορά τις ψυχές των απανταχού Χριστιανών, με ελπίδα αλλά και πίστη.

Κάτι από τα παλιά θυμίζει φέτος η εικόνα στον Πανάγιο Τάφο.

Καθώς το Ισραήλ έχει σχεδόν εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού του, η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός γίνεται με πιστούς, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Όπως θα δείτε και από τις εικόνες που είναι συγκλονιστικές, εκατοντάδες είναι οι πιστοί που περιμένουν το Άγιος Φως. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πρόκειται μόνο για κατοίκους του Ισραήλ, καθώς δεν επιτράπηκαν οι προσκυνητές από άλλες χώρες.

Δείτε live εικόνα:

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βλάσης μετέβη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Πριν την τελετή αφής προηγήθηκε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρείες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βλάσης.

Σημειώνεται πως η Ανάσταση θα γίνει φέτος στις 21:00 το βράδυ, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

H Tελετή της Αφής του Αγίου Φωτός συμβολίζει την Ανάσταση του Ιησού και πρόκειται για μία από τις πιο ιερές τελετές που χαρακτηρίζουν την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα, συνήθως, με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών. Καθώς η Ιερουσαλήμ είχε τεθεί σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκε σχεδόν μέσα σε μία άδεια εκκλησία.

Ωστόσο, οι φετινοί εορτασμοί για το Πάσχα των Ορθοδόξων στους Αγίους Τόπους, όπου βρίσκονται τόποι προσκυνήματος για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, επισκιάζονται από μία τραγωδία: Το Ισραήλ πενθεί το θάνατο 45 Εβραίων προσκυνητών που ποδοπατήθηκαν, όταν επικράτησαν συνθήκες πανικού τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς τη Μεγάλη Παρασκευή, στη διάρκεια της διοργάνωσης ενός θρησκευτικού φεστιβάλ στα βόρεια του Ισραήλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ: Έτσι θα κάνετε τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το Πάσχα