ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στο Κίεβο λόγω Covid-19

Ουκρανία κορονοϊός
AP

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο προχώρησε σήμερα σε χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα για να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στις αρχές Απριλίου, το Κίεβο επέβαλε περιορισμούς στα δημόσια μέσα μεταφοράς, έκλεισε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, θέατρα και εμπορικά κέντρα και απαγόρευσε τους θεατές σε αθλητικές οργανώσεις.

Από σήμερα, αποκαθίστανται τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς ενώ επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων, αν και με περιορισμούς στους αριθμούς επιβατών και πελατών. Συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις συγκοινωνίες και σε δημόσιους χώρους.

Από σήμερα μπορούν να ξανανοίξουν εμπορικά κέντρα και αθλητικοί χώροι ενώ τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν από τις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τον περασμένο μήνα, το Κίεβο κατέγραψε κάποιους από τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μεταξύ διαφόρων περιοχών της χώρας, αλλά την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώθηκε σημαντικά.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει πάνω από 2 εκατ. μολύνσεις και 44.436 θανάτους από τότε που ξέσπασε η πανδημία τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων