ΚΟΣΜΟΣ

Σάρα Πέιλιν: Πιθανή υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2012

Σάρα Πέιλιν: Πιθανή υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2012

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Σάρα Πέιλιν να είναι υποψήφια για το Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η πρώην υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι μια υποψηφιότητα Πέιλιν δεν αποκλείεται στις επόμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τέσσερα χρόνια αργότερα.

Μάλιστα, η Πέιλιν, μετά την προσέλευσή της στη κάλπη κατά τις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στο προπύργιο της, το Ουασίλα, στην Αλάσκα, δήλωσε: «Όλα είναι δυνατά στη ζωή, σε αυτόν τον κόσμο».

«Όλα είναι δυνατά όταν είσαι Αμερικανός και δεν αποκλείω καμιά ιδέα, κανένα σχέδιο», τόνισε. «Θα εξετάσω σοβαρά κάθε σχέδιο που θα μπορώ να φέρω εις πέρας καλώς για να βοηθήσω τη χώρα μου, για να βάλω τα πράγματα στο σωστό δρόμο, την οικονομία μας, την εξωτερική μας πολιτική.»

Η αμερικανίδα πολιτικός ερωτήθηκε για την πιθανότητα η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου που διεξάγεται σήμερα στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να καταλήξει σε ένα αδιέξοδο κατά το συνέδριο που προβλέπεται στα τέλη Αυγούστου σε περίπτωση που κανένας από τις τέσσερις υποψήφιους δεν λάβει την πλειοψηφία.

Σε αυτή την περίπτωση η Πέιλιν τόνισε ότι δεν θα αρνηθεί να προταθεί το όνομά της ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο συνέδριο, κάτι που θα μπορούσε να την αναδείξει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Όλα είναι δυνατά. Δεν κλείνω καμιά πόρτα που μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει», κατέληξε η αμερικανίδα πολιτικός.