ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία- «Boystown»: Εξάρθρωση online πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας με 400.000 μέλη

Boystown
Φωτογραφία αρχείου
AP

Μετά από μήνες ερευνών, η γερμανική αστυνομία εξάρθρωσε το «Boystown»- μια πλατφόρμα παιδικής πορνογραφίας με 400.000 μέλη. Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, έχουν συλληφθεί τέσσερις Γερμανοί.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο. Προηγήθηκε μια μεγάλης κλίμακας έρευνα, η οποία οδήγησε σε συλλήψεις στα μέσα του Απριλίου, όπως επιβεβαίωσαν οι γερμανικές αρχές τη Δευτέρα.

Το «Boystown» ήταν σε λειτουργία τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019 και είχε πάνω από 400.000 μέλη. Ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω του αποκαλούμενου darknet.

Τέσσερις Γερμανοί πολίτες, ηλικιών από 40 ως 64 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση. Για τους τρεις υπάρχουν υποψίες πως εργάζονταν ως administrators στην πλατφόρμα, και ο ένας συνελήφθη στην Παραγουάη. Άλλος ένας συνελήφθη λόγω υποψιών πως ήταν εγγεγραμμένο μέλος και ο πιο ενεργός χρήστης της πλατφόρμας, με πάνω από 3.500 αναρτήσεις.

Η έρευνα κράτησε μήνες. Ηγήθηκε μια γερμανική ομάδα, σε συνεργασία και συντονισμό με τη Europol, καθώς και αρχές από Ολλανδία, Σουηδία, Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά.

Στην πλατφόρμα χρήστες μοιράζονταν βίντεο κακοποίησης ανηλίκων, μεταξύ των οποίων και «της πιο σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών», σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής ΒΚΑ (ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών). Πειρείχε διάφορα κανάλια επικοινωνίας γαι χρήστες. Τα μέλη λάμβαναν επίσης οδηγίες από τους διαχειριστές για να αποκτήσουν πρόσβαση στο site με τον πιο ασφαλή τρόπο και το πώς θα αποφεύγουν τον εντοπισμό και τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι στη Γερμανία συνελήφθησαν μετά από έρευνες στα σπίτια τους. Αυτός στην Παραγουάη, ένας από τους τρεις administrators, αναμένεται να εκδοθεί στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μάσκες μέχρι μέσα Σεπτέμβρη εκτός και αν…