ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ ξεπέρασε τα 150 εκατ. εμβολιασμούς

Εμβολιασμοί
AP

Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται ανά την ΕΕ, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας πως «έχουμε ξεπεράσει τα 150 εκατ. εμβολιασμούς».

«Το ένα τέταρτο όλων των Ευρωπαίων έχουν κάνει την πρώτη δόση. Θα έχουμε επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων της ΕΕ τον Ιούλιο» πρόσθεσε σχετικά.

Στο μεταξύ, την έναρξη της αξιολόγησης για το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού της Sinovac ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Αν και ακόμη δεν έχει κατατεθεί στον ΕΜΑ αίτηση για την έγκριση του εμβολίου, η κυλιόμενη αξιολόγηση είναι το πρώτο βήμα για πιθανή χρήση του στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση για την έναρξη της κυλιόμενης αξιολόγησης βασίστηκε σε «προκαταρκτικά αποτελέσματα» από εργαστηριακές μελέτες και σε κλινικές δοκιμές, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο παράγει αντισώματα κατά του κορoνοϊού και προστατεύει από την Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι τρία ακόμα εμβόλια βρίσκονται υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον EMA: το γερμανικό εμβόλιο της CureVac (τεχνολογίας mRNA), το εμβόλιο της αμερικανικής Novavax και το ρωσικό Sputnik V.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.