ΚΟΣΜΟΣ

Γραφικός κατάντησε ο Ρέσλερ με την Ελλάδα

Γραφικός κατάντησε ο Ρέσλερ με την Ελλάδα

Το φάντασμα της Ελληνικής «χρεοκοπία» φαίνεται να κυνηγάει τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα είχε σήμερα προχωρήσει περισσότερο, αν είχε φροντίσει να εισαχθεί μια ομαλή διαδικασία πτώχευσης, φωτογραφίζοντας έτσι τη χώρα μας.

"Έχουμε προσφέρει πλήρη υποστήριξη στην ελληνική πλευρά. Η ενδιάμεση αξιολόγηση, ωστόσο, είναι απογοητευτική. Η υποστήριξή μας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή" επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός και Αντικαγκελάριος και τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για καλύτερη συνεργασία.

"Η προθυμία μας να βοηθήσουμε και η αλληλεγγύη μας είναι μεγάλη. Πρέπει, όμως, να καταβληθούν προσπάθειες και από την ελληνική πλευρά", προσθέτει.

Τέλος ο Ρέσλερ επανέρχεται σχετικά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν κατά τη γνώμη του την Ελλάδα.

"Δεν βοηθά να ηρεμήσουν οι αγορές" εξηγεί και επιμένει στην ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

"Αυτό περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την υλοποίηση του, στάσιμου, σήμερα, προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τώρα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με συνέπεια και αξιοπιστία", επισημαίνει.