ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Οι «Κροίσοι» της ασιατικής χώρας εγκαταλείπουν την κόλαση της πανδημίας με ιδιωτικά τζετ

Ινδία: Οι «Κροίσοι» της ασιατικής χώρας εγκαταλείπουν την κόλαση της πανδημίας με ιδιωτικά τζετ

Η Ινδία των μεγάλων αντιθέσεων έχει πολλές εικόνες και ιστορίες να αφηγηθεί ακόμη και εν μέσω της πανδημίας που πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα. 

Την ώρα που οι φτωχοί Ινδοί εκλιπαρούν για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο και μία φιάλη οξυγόνου και δυσκολεύονται ακόμη και να θάψουν τους αγαπημένους τους, οι πλούσιοι συμπατριώτες τους δραπετεύουν από τον εφιάλτη με…ιδιωτικά τζετ

Οι πλούσιοι Ινδοί -που σύμφωνα με στοιχεία έγιναν πλουσιότεροι στο πρώτο κύμα της πανδημίας- εδώ και λίγο καιρό εγκαταλείπουν άρον άρον τη χώρα, είτε με τα προσωπικά τους ιδιωτικά τζετ, είτε ναυλώνοντας από ιδιωτικές εταιρίες που ζητάνε υπέρογκα ναύλα.


Με τη χώρα να καταρρίπτει σχεδόν καθημερινά νέα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, οι Ινδοί Κροίσοι πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να καταφύγουν σε προορισμούς της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και του Ινδικού Ωκεανού.


Οι ανησυχητικοί αριθμοί ωθούν τους πλούσιους Ινδούς να πληρώσουν μεγάλα ποσά για πτήσεις της τελευταίας στιγμής και ιδιωτικά αεροσκάφη, καθώς ισχύουν περιορισμοί ταξιδιού για τις δημόσιες πτήσεις.

Ένας δημοφιλής προορισμός φαίνεται να είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Ινδία. Στο τέλος Απριλίου ωστόσο απαγόρευσαν με τη σειρά τους την είσοδο ταξιδιωτών από την Ινδία για 10 ημέρες.

Πληρώνουν «τρελά ποσά» για να φύγουν άρον άρον


Εκπρόσωπος της εταιρείας Air Charter Service India δήλωσε ότι το ποσό των ναύλων για ιδιωτικά αεροσκάφη «είναι τρελό». «Ζητήσαμε περισσότερα αεροσκάφη από το εξωτερικό για να καλύψουμε τη ζήτηση. Κοστίζει περί τα 38.000 δολάρια η ενοικίαση 13 θέσεων από τη Βομβάη στο Ντουμπάι και 31.000 δολάρια η ενοικίαση ενός εξαθέσιου αεροσκάφους» δήλωσε εκπρόσωπος της Enthrall Aviation.


Η απλή πτήση από το Νέο Δελχί προς το Ντουμπάι κοστίζει 20.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εδάφους και άλλων τελών, αν και οι ιδιωτικοί αερομεταφορείς χρεώνουν επίσης για το σκέλος επιστροφής εάν το αεροπλάνο είναι άδειο.


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Sunday Times, τουλάχιστον οκτώ ιδιωτικά αεροσκάφη έφθασαν στη Βρετανία από την Ινδία τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εφάρμοζε τη δική του απαγόρευση ταξιδιού στη χώρα. Αναφέρεται ότι αυτές οι πτήσεις ενδέχεται να έχουν κοστίσει περισσότερα από 138.000 δολάρια για μόλις εννιά ώρες ταξιδιού.

«Υπήρξε μια τεράστια ζήτηση για το Λονδίνο και το Ντουμπάι λίγο πριν από την επιβολή των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών, όπως επίσης και για τις Μαλδίβες πριν ανακοινώσουν την απαγόρευση», δήλωσε ο Ρατζάν Μέχρα, διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας Club One Air με έδρα το Νέο Δελχί και πρώην υπεύθυνος για τις ινδικές πτήσεις στην Qatar Airways. «Δεν είναι μόνο οι υπερβολικά πλούσιοι που φεύγουν. Όποιος μπορεί να ναυλώσει ιδιωτικό τζετ το κάνει» προσθέτει.

Αστέρια του Bollywood «κάνουν διακοπές» στις Μαλδίβες


Την ώρα που η Ινδία καταγράφει πάνω από 20 εκατομμύρια κρούσματα και 200 χιλιάδες νεκρούς και το σύστημα υγείας της χώρας καταρρέει, τα αστέρια του Bollywood «συνελήφθησαν» να διαφεύγουν σε εξωτικούς προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, αφήνοντας πίσω τους τον εφιάλτη του κορονοϊού. Την ίδια στιγμοί τουλάχιστον τρεις Αυστραλοί πάικτες του κρίκετ έχουν εγκαταλείψει, το κορυφαίο τουρνουά του αθλήματος.


Η μαζική έξοδος των τελευταίων εβδομάδων θυμίζει το φαινόμενο του προηγούμενου χρόνου, όταν η Ινδία επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στις πτήσεις για λόγους υγείας, εν μέσω ανησυχίας ότι οι υπεροβολικά πλούσιοι θα μπορούσαν ψευδώς να ισχυριστούν ότι χρειάζονται θεραπεία για να εγκαταλείψουν τη χώρα εν μέσω lockdown.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Τότε θα έχουμε 75-80% πλήρως εμβολιασμένων -Τι ποσοστό ανοσίας υπάρχει;