ΚΟΣΜΟΣ

Συζητήσεις Πούτιν - Ερντογάν για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην Τουρκία

Συζητήσεις Πούτιν - Ερντογάν για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην Τουρκία
ASSOCIATED PRESS

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο για τις συνομιλίες Πόυτιν - Ερντογάν

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, συζήτησαν για το ενδεχόμενο της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες και το ζήτημα της αποστολής στην Τουρκία του ρωσικού εμβολίου από αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λαμβανομένης υπ’ όψιν της επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκε το ζήτημα της «τάχιστης οργάνωσης της αποστολής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, από τον Μάιο», ενώ μελετώνται «οι δυνατότητες της διοργάνωσης της κοινής παραγωγής του εμβολίου σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7.957 νέα κρούσματα Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 2.432 στη Μόσχα, με τον επίσημο συνολικό τους αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να φθάνει τα 4.847.489.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε ότι 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 111.895.

Η ρωσική στατιστική υπηρεσία, σε δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει ανακοινώσει περισσότερους από 250.000 θανάτους στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 44χρονη πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca