ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη ζευγάρι που καταζητείτο για υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα

Αστυνομία
PIXABAY

Ένα ζευγάρι Βουλγάρων, που καταζητείτο για μια υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα, συνελήφθη στη Γερμανία και σύντομα θα εκδοθεί, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Σόφιας.

Αυτοί οι δύο ύποπτοι αποτελούσαν αντικείμενο ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τον Φεβρουάριο για «φερόμενη συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία οργανωμένη για εμπόριο βρεφών στο ελληνικό έδαφος», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το ζευγάρι, του οποίου ο γιος τελεί ήδη υπό κράτηση στη Βουλγαρία, συνελήφθη στις 29 Απριλίου στο Νοϊκίρσεν (νοτιοδυτικά). Η εισαγγελία δεν ανέφερε λεπτομερώς τους λόγους της παραμονής τους στη Γερμανία.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν φυλάκιση μεταξύ 5 και 15 ετών.

Κατηγορούνται ότι είχαν στρατολογήσει στη Βουλγαρία, από το 2015, έγκυες γυναίκες από φτωχό περιβάλλον με την υπόσχεση να τις πληρώσουν μεταξύ 5.000 και 7.000 λέβα (2.500 έως 3.500 ευρώ). Αυτές, στη συνέχεια οδηγούνταν και διέμεναν σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα πριν γεννήσουν.

«Μερικές ημέρες μετά τη γέννησή τους, τα παιδιά πωλούνταν σε ντόπιους εμπόρους που πιθανόν ανήκαν σε διεθνές δίκτυο εμπορίας βρεφών», εξηγεί η εισαγγελία.

«Εννέα γυναίκες, των οποίων τα παιδιά γεννήθηκαν και πωλήθηκαν στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν».

Το εμπόριο βρεφών, αρχικά διαδεδομένο στα γκέτο των Ρομά στην περιοχή Μπουργκάς (ανατολικά), εξαπλώθηκε τα τελευταία χρόνια σε άλλες περιοχές της Βουλγαρίας, με πολύ ελκυστικό προορισμό τη γειτονική Ελλάδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες - Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες