ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν υπαίθριες εκδηλώσεις στην Πόλη του Μεξικού μετά από σταθερή πτώση των κρουσμάτων

Ανοίγουν υπαίθριες εκδηλώσεις στην Πόλη του Μεξικού μετά από σταθερή πτώση των κρουσμάτων

Οι κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού θα μπορούν να παρευρεθούν σε υπαίθριες συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις, με περιορισμένη χωρητικότητα, που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα μετά από μια σταθερή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε χθες η δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, Κλαούντια Σάινμπάουμ.

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στις 10 Μαΐου θα περιλαμβάνουν επέκταση της πρόσβασης σε κινηματογράφους, τράπεζες και συνέδρια σε ξενοδοχεία.

Η χαλάρωση των περιορισμών ακολουθεί μια σταθερή μείωση κατά τους τελευταίους μήνες του αριθμού μολύνσεων του νέου κορονοϊού στην πόλη και στις γύρω μητροπολιτικές περιοχές όπου κατοικούν περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα ποσοστά πληρότητας στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας με ασθενείς Covid-19 έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αυτό θα επιτρέψει τη διεξαγωγή υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων με χωρητικότητα 25% από τις 12 Μαΐου, ενώ συναυλίες και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκδηλώσεων σε εσωτερικούς χώρους θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται από τις 17 Μαΐου με χωρητικότητα 30%. Η κατανάλωση αλκοόλ θα απαγορεύεται σε υπαίθριες αθλητικές εκδηλώσεις.

Σε ερώτηση αν το άνοιγμα ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού κρουσμάτων στην πόλη, η Σάινμπάουμ είπε ότι διάφοροι παράγοντες μπορούν να αποτρέψουν αυτό να συμβεί, όπως η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών, η πειθαρχία των πολιτών, ο θερμότερος καιρός και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν νοσήσει με την Covid-19, που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ανοσίας της αγέλης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Η Ελλάδα… ανοίγει! Το χρονοδιάγραμμα για πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, αγορά