ΚΟΣΜΟΣ

Κατά μέτωπο επίθεση Ερντογάν σε Ιρσαήλ για την Παλαιστίνη: Είστε τρομοκράτες, το ίδιο όσοι σιωπούν

Κατά μέτωπο επίθεση Ερντογάν σε Ιρσαήλ για την Παλαιστίνη: Είστε τρομοκράτες, το ίδιο όσοι σιωπούν
AP Images

Ευθεία επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ισραήλ, αλλά και σε όσες χώρες δεν έχουν πάρει θέση για τα τελευταία γεγονότα με τους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ. Σκληροί χαρακτηρισμοί και απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο προς πάσα κατεύθυνση.

«Το σκληρό Ισραήλ. Το κράτος τρομοκρατών του Ισραήλ, επιτίθεται βίαια και ανήθικα στους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να προστατεύσουν την ιερότητά τους και να διεκδικήσουν το σπίτι και την πατρίδα τους εδώ και χιλιάδες χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Ντιγιαρμπακίρ όπου βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρεντίν Αλτούν.

Μάλιστα, ο Ερντογάν φρόντισε να στείλει μήνυμα και προς όσους δεν έχουν πάρει θέση για τις τελευταίες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστίνιων αλλά και να απειλήσει πως «το χάος και η φωτιά που θα προκύψουν, θα καταπιούν πρώτα εκείνους».

«Ένας κόσμος που δεν προστατεύει την Ιερουσαλήμ και τους Μουσουλμάνους, έχει προδώσει τον εαυτό του και τράβηξε τον πείρο μιας αυτοκαταστροφικής βόμβας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ερντογάν έστειλε ανάλογο μήνυμα και στο Twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «καταδικάζουμε έντονα τις καταστροφικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του Μαστζίντ αλ-Ακσα, κάθε Ραμαζάνι. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδερφούς μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.122 νέα κρούσματα στην Αττική και 285 στην Θεσσαλονίκη