ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πυρκαγιά στο κεντρικό διυλιστήριο της Χομς σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Συρία: Πυρκαγιά στο κεντρικό διυλιστήριο της Χομς σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο κεντρικό διυλιστήριο της πόλης Χομς στη Συρία, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Οι συριακές αρχές εργάζονται για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κεντρικό διυλιστήριο της Χομς στη δυτική Συρία, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μονάδα διύλισης εξαιτίας διαρροής σε σταθμό άντλησης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές χωρίς να επεκταθούν.

Σε πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση μαύρος καπνός φαίνεται να υψώνεται απο τμήματα του διυλιστηρίου, ενώ πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες να σβήσουν τις φλόγες.

Μεγάλη πυρκαγιά και έκρηξη είχε πλήξει τη Χομς τον περασμένο Ιανουάριο, σε ένα σταθμό φόρτωσης αργού πετρελαίου , με δεκάδες φορτηγά που μετέφεραν πετρελαϊκά προϊόντα σε όλη τη χώρα να έχουν υποστεί επίσης τεράστιες ζημιές.

Τόσο το διυλιστήριο στη Χομς όσο και στην πόλη Μπανιας στις ακτές της Μεσογείου αντιμετώπισαν ελλείψεις εφοδιασμού τους τελευταίους μήνες λόγω της ακανόνιστης προμήθειας αργού πετρελαίου από το Ιράν, καθώς η χώρα βασίζεται κυρίως στην Τεχεράνη για τις ενεργειακές της ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Συρία αντιμετώπισε μήνες έλλειψης βενζίνης και καυσίμων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιβάλλει δελτίο στις περιοχές υπό τον έλεγχό της και να αυξήσει πολλές φορές κατακόρυφα τις τιμές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή