ΚΟΣΜΟΣ

Μπάκιγχαμ: Νέο σκάνδαλο «καίει» το παλάτι – Στο εδώλιο ο εξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μπάκιγχαμ: Νέο σκάνδαλο «καίει» το παλάτι – Στο εδώλιο ο εξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Eνα νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον εξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ φέρνουν στο φως τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κέντ κατηγορείται ότι ήταν πρόθυμος να χρησιμοποιήσει το βασιλικό του ρόλο για να πουλήσει προνομιακή πρόσβαση στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από μυστική έρευνα.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ ήταν πρόθυμος να χρησιμοποιήσει τις βασιλικές του διασυνδέσεις για προσωπικό κέρδος και να προσφέρει πρόσβαση στο καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Sunday Times και το δίκτυο Channel 4.

Ο εξάδελφος της Βασίλισσας «απαθανατίστηκε» σε μια στημένη συνάντηση κατά την οποία δημοσιογράφοι που παρίσταναν μεγαλοεπενδυτές απο τη Νότια Κορέα φέρεται να τον παγίδευσαν, ζητώντας του με το αζημίωτο να χρησιμεύσει ως σύνδεσμος με το Κρεμλίνο.

Η φίλη του Μαρκησία του Reading μάλιστα, τον περιέγραψε ως «ανεπίσημο πρέσβη της αυτού Μεγαλειότητος στη Ρωσία". Ο 78χρονος πρίγκιπας αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ωστόσο το μίνι σκάνδαλο ειναι ήδη πρώτο θέμα στο βρετανικό Τύπο.

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη

Στο σχετικό ανακοινωθέν ο εκπρόσωπός του πρίγκιπα είπε ότι η μαρκησία «μίλησε για καθήκοντα που ο πρίγκιπας Μιχαήλ δεν θα ήθελε ή δε θα μπορούσε να εκπληρώσει » κατά τη διάρκεια της μυστικά καταγεγραμμένης συνάντησης. «Όπως είναι η συνήθης πρακτική, ο γραμματέας του Πρίγκιπα Μιχαήλ κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς τη συμφωνία της Βρετανικής Πρεσβείας και τη βοήθεια του Ρωσοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του οποίου ο Πρίγκιπας Μιχαήλ προϊσταται» τόνισε.

Η φίλη του «έδωσε» τον εξάδελφο της βασίλισσας

Οι Sunday Times και το Channel 4 ωστόσο ανέφεραν ότι η μαρκησία είπε ότι ο πρίγκιπας Μιχαήλ ηταν έτοιμος να συναντήσει τον Πούτιν και να προβεί σε εκπροσώπηση για λογαριασμό μιας εταιρείας που έστησαν οι δημοσιογράφοι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ .

Η ίδια τους προειδοποίησε ότι οι υπηρεσίες του πρίγκιπα ήταν «εμπιστευτικές», προσθέτοντας: «Μιλάμε σχετικά διακριτικά εδώ γιατί δεν θα θέλαμε ο κόσμος να γνωρίζει ότι βλέπει τον Πούτιν καθαρά για επιχειρηματικούς λόγους».Εκτίμησε μάλιστα ότι ο πρίγκιπας θα μπορούσε να χρεώνει πελάτες ακόμη και 57.000 ευρώ για ένα πενθήμερο ταξίδι στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις.


Ο πρίγκιπας λέγεται επίσης ότι φαίνεται πρόθυμος να δώσει στη «φανταστική εταιρεία» τη βασιλική του έγκριση σε μια ηχογραφημένη ομιλία έναντι αμοιβής 200.000 δολαρίων και να χρησιμοποιήσει το σπίτι του στο Παλάτι του Kensington ως έδρα.

Το γραφείο του πρίγκιπα Μιχαήλ αρνήθηκε στους Sunday Times ότι είχε «ειδική σχέση» με τον Ρώσο πρόεδρο και ξεκαθάρισε ότι εδώ και τουλάχιστον 18 χρόνια δεν είχε την παραμικρή επαφή με τον Πούτιν ή το γραφείο του.

Η εφημερίδα γράφει ότι η μαρκησία έστειλε αργότερα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι μετάνιωσε για την ειλικρίνεια της στο θέμα των σχέσεων του πρίγκιπα με τη Ρωσία. Και παρέπεμπε για διευκρινίσεις στους συμβούλους του πρίγκιπα. Σύμφωνα με δήλωσή της που επικαλείται η εφημερίδα ο πρίγκιπας δήλωσε πως είχε κάνει λάθος και «υποσχέθηκε πολλά» κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους μυστικούς δημοσιογράφους και για αυτό ήταν «πραγματικά λυπημένος».

Ποιός ειναι ο πρίγκιπας Μιχαήλ

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ δεν είναι μέλη της βασιλικής Οικογένειας αλλά έχουν εκπροσωπήσει τη Βασίλισσα στο παρελθόν. Πριν από την πανδημία, είχαν λάβει μέρος σε περίπου 200 επίσημες εκδηλώσεις ετησίως, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Royal Family.

Η επίσημη βιογραφία του στον εν λόγω ιστότοπο περιγράφει τον πρίγκιπα ως «συνδεδεμένο με τη Ρωσία μέσω της μητέρας του» και τονίζει ότι έχει «έντονο ενδιαφέρον για τη χώρα». Είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής Οικογένειας που έμαθε Ρωσικά και έγινε μάλιστα και διερμηνέας.


Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα δεν λαμβάνουν δημόσια χρήματα. Κερδίζουν τα προς το ζην μέσω μιας εταιρείας συμβούλων που αναλαμβάνει διάφορες εργασίες παγκόσμια και παρουσιάζει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Το ζευγάρι πληρώνει ενοίκιο και φόρο για το σπίτι τους στο Παλάτι του Kensington, δήλωσε εκπρόσωπος του πρίγκιπα.

Ο Μιχαήλ-Γεώργιος-Κάρολος-Φραγκλίνος είναι δισεγγονός του Γεωργίου Α΄ της Ελλάδας και 2ος εξάδελφος με τον Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας.
Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Γεώργιος, ήταν ο τέταρτος γιος του Γεωργίου του Ε και αδελφός του Γεωργίου του Στ, πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή