ΚΟΣΜΟΣ

Telegraph: Καθυστερεί η ένταξη της Ελλάδας στην «πράσινη λίστα» για ταξίδια Βρετανών τουριστών

Τουρίστες Ελλάδα
INTIME

Για καθυστέρηση ένταξης της Ελλάδας στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για ταξίδια τουριστών στη χώρα μας κάνει λόγο ο Telegraph

Πληροφορίες ότι δημοφιλείς για τους Βρετανούς τουρίστες προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία δεν θα βρεθούν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για τα ταξίδια στο εξωτερικό στην πρώτη αναθεώρησή της μεταφέρει ο Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην αναθεωρημένη λίστα που θα ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου θα προστεθούν χώρες που έχασαν την πρώτη λίστα «για λίγο».

Κατά το δημοσίευμα αυτές είναι απομακρυσμένα νησιά όπως τα Φίτζι, τα Κέιμαν και η Γρανάδα καθώς και η Φινλανδία και η Μάλτα.

Ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία πιθανότατα να βρεθούν στην «πράσινη λίστα» στην τρίτη αναθεώρησή της, στις 28 Ιουνίου.

Στην πρώτη «πράσινη λίστα» της Βρετανίας βρέθηκαν μόλις 12 χώρες: Η Πορτογαλία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, τα νησιά Φερόες, το Γιβραλτάρ, τα νησιά Φώκλαντ και το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε, χθες, Δευτέρα, ο Μπόρις Τζόνσον οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό στις 17 Μαΐου.

Ασχέτως του προορισμού όσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ πριν την αναχώρησή τους και σε μοριακό τεστ κατά την επιστροφή τους με τη διαφορά να έγκειται στο αν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα ή όχι ανάλογα με τη χώρα στην οποία ταξίδεψαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα