ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία- Κορονοϊός: Δεκάδες πτώματα συνεχίζει να ξεβράζει ο Γάγγης

Ινδία- Κορονοϊός: Δεκάδες πτώματα συνεχίζει να ξεβράζει ο Γάγγης
AP

Δεκάδες επιπλέον πτώματα ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη στη βόρεια Ινδία, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα Covid-19.  

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πάνω από 50 πτώματα βρέθηκαν στο Γκαμάρ του Ουτάρ Πραντές τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα τουλάχιστον 40 ανασύρθηκαν από τον ποταμό περίπου 55 χλμ από το Γκαμάρ.

Δεν είναι γνωστό πώς βρέθηκαν εκεί τα πτώματα, μα εκτιμάται πως πρόκειται για θύματα του κορονοϊού.

Την Τρίτη ντόπιος δημοσιογράφος είπε στο BBC Hindi πως πτώματα ξεβράζονται σε αναχώματα στο χωριό Γκαμάρ εδώ και αρκετές ημέρες.

Ντόπιοι είπαν ότι παραπονιούνται για τη μυρωδιά τις τελευταίες ημέρες, μα οι αρχές ανέλαβαν δράση μόνο όταν έμαθαν τα νέα για τα πτώματα που βρέθηκαν παρακάτω, στην πολιτεία Μπιχάρ, τη Δευτέρα.

Η αστυνομία του Γκαμάρ βγάζει πτώματα από το νερό με κοντάρια. Περίπου 25-30 πτώματα σε προχωρημένα στάδια αποσύνθεσης είχαν ανασυρθεί και ταφεί από τα μεσάνυχτα.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα για το πώς βρέθηκαν εκεί, μετέδωσε το NDTV.

Τη Δευτέρα αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 40 πτώματα είχαν ξεβραστεί στις όχθες του ποταμού στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών Μπιχάρ και Ουτάρ Πραντές. Κάποια ΜΜΕ έκαναν λόγο για μέχρι και 100 πτώματα, σε καταστάσεις που υποδεικνύουν ότι είναι στο ποτάμι εδώ και μέρες.

Η Ινδία αποτελεί πλέον επίκεντρο της πανδημίας, έχοντας καταγράψει πάνω από 22 εκατομμύρια κρούσματα και 249.992 θανάτους. Ωστόσο ειδικοί θεωρούν ότι ο πραγματικός απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Καταθέτει ο 33χρονος πιλότος- Πώς μπήκαν στη μεζονέτα, πώς σκότωσαν την 20χρονη Καρολίνα