ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο θρύλος του Χόλιγουντ, Νόρμαν Λόιντ

Νόρμαν Λόιντ
AP

O Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης Νόρμαλ Λόιντ, η 80ετής καριέρα του οποίου περιελάμβανε συνεργασίες με άλλους θρύλους, όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Όρσον Ουέλες, πέθανε σε ηλικία 106 ετών, μετέδωσαν την Τρίτη τα Variety και Deadline Hollywood.  

Το Variety είπε ότι ο Ντιν Χάργκροουβ, φίλος του Λόιντ, επιβεβαίωσε τον θάνατό του, λέγοντας ότι πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες την Τρίτη. Το Deadline Hollywood είπε ότι πέθανε στον ύπνο του.

Ο Λόιντ ενσάρκωνε τον καρκινοπαθή Dr. Auschlander στην τηλεοπτική σειρά «St. Elsewhere» τη δεκαετία του 1980. Η τελευταία του εμφάνιση σε ταινία ως ηθοποιός ήταν το 2015 στην κωμωδία «Trainwreck», με την Έιμι Σούμερ και σκηνοθεσία Τζαντ Άπατοου.

«Ο Λόιντ φώτιζε το σετ κάθε στιγμή που ήταν εκεί» έγραψε ο Tζαντ Άπατοου στο Vanity Fair.

Η δουλειά του Λόιντ στον κινηματογράφο επίσης περιελάμβανε το «The Age of Innocence» του Μάρτιν Σκορτσέζε το 1993 και τον ρόλο του διευθυντή δίπλα στον Ρόμπιν Γουίλιαμς στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» το 1989.

Στο ντοκιμαντέρ «Who is Normal Lloyd» το 2007 ο τηλεοπτικός παραγωγός Τομ Φοντάνα, που είχε συνεργαστεί μαζί του στο «St. Elsewhere» περιέγραψε τον Λόιντ ως συνδυασμό του Peter Pan και του Father Time.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες