ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Επιστολή - «βόμβα» 120 απόστρατων - «Αμφισβητούμε την διανοητική του κατάσταση»

Τζο Μπάιντεν

Επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έστειλε ομάδα 120 απόστρατων αξιωματικών αμφισβητώντας και την εκλογική του νίκη αλλά και την διανοητική του κατάσταση

Μια επιστολή - «βόμβα» συνέταξαν και έστειλαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, 120 απόστρατοι αξιωματικοί οι οποίοι αμφισβητούν και τη νίκη του στις εκλογές αλλά και τη διανοητική του κατάσταση.

«Χωρίς δίκαιες εκλογές που να αντανακλούν τη θέληση του λαού η δημοκρατία μας είναι χαμένη» γράφουν οι 120 απόστρατοι.

Στην ομάδα των 120 με τίτλο Flag Officers 4 America συμμετέχουν και υψηλόβαθμοι απόστρατοι αξιωματικοί ακόμα με το βαθμό του στρατηγού και του ναυάρχου.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι το FBI και το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να ενεργούν άμεσα όταν έρχονται στην επιφάνεια παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία και να μην τις αγνοούν όπως συνέβη το 2020.

Η ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάιντεν απηχεί, όπως παρατηρεί το Politico, που την αποκάλυψε, τις θέσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι απόστρατοι, όμως, δεν μένουν μόνο στο θέμα των τυχόν παρατυπιών στις εκλογές αλλά φτάνουν μέχρι το σημείο να αμφισβητήσουν την διανοητική ικανότητα του Αμερικανού προέδρου.

«Η διανοητική κατάσταση και η φυσική κατάσταση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων (σ.σ. του Προέδρου των ΗΠΑ) δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πρέπει να μπορεί γρήγορα να λάβει ακριβείς αποφάσεις που αφορούν την εθνική ασφάλεια οποτεδήποτε και οπουδήποτε, μέρα ή νύχτα» αναφέρουν αρχικά.

Επικαλούμενοι, μάλιστα, το αίτημα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των κωδικών για τα πυρηνικά όλα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου οι απόστρατοι αξιωματικοί γράφουν:

«Τα ερωτήματα των Δημοκρατικών για τις διαδικασίες όσον αφορά τους πυρηνικούς κωδικούς στέλνουν ένα επικίνδυνο σήμα για τα θέματα εθνικής ασφαλείας θέτοντας το ερώτημα ποιος είναι επικεφαλής. Πρέπει πάντα να έχουμε μια αδιαμφισβήτητη ιεραρχία».

Η ομάδα των 120 υποστηρίζει ότι είναι «απόστρατοι αξιωματικοί που έχουν ορκιστεί να στηρίζουν και να προστατεύουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ απέναντι σε όλους τους εχθρούς, εγχώριους και ξένους».

Ανάμεσα στους υπογράφοντας βρίσκεται και ο στρατηγός Τζο Αρμπάκλ, ο οποίος υπηρέτησε στο Βιετνάμ.

Μιλώντας στο Politico ο Αρμπάκλ υποστηρίζει ότι «οι απόστρατοι συνήθως δεν εμπλέκονται στις πολιτικές διαδικασίες αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκετα το έθνος σήμερα είναι κρίσιμη».

«Αντιμετωπίζουμε απειλές που είναι μεγαλύτερες από όσες έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η χώρα μας. Το να παραμείνουμε σιωπηλοί θα ήταν μια παραμέληση των καθηκόντων μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά