ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα νέου βίντεο με UFO που βουτάει στη θάλασσα

UFO
@JeremyCorbell

To Πεντάγωνο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως υλικό που διέρρευσε πρόσφατα και φαινόταν να απεικονίζει ένα UAP (unidentified aerial object- ή αλλιώς, UFO, ATIA) να εισέρχεται στον ωκεανό, βρίσκεται στα χέρια προσωπικού του αμερικανικού ναυτικού και εξετάζεται από την ειδική UAP Task Force του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Debrief, το βίντεο κατεγράφη από το προσωπικό του USS Omaha κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού το 2019 στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας.

Το βίντεο αναρτήθηκε online την Παρασκευή στο Instagram από τον Τζέρεμι Κόρμπελ, δημιουργό ντοκιμαντέρ. Ο Κόρμπελ είχε ανεβάσει στο παρελθόν βίντεο στην ιστοσελίδα του τις τελευταίες εβδομάδες, όπου φαίνονταν αντικείμενα σχήματος πυραμίδας που είχαν καταγραφεί από προσωπικό του ναυτικού των ΗΠΑ (για τα οποία επιβεβαιώθηκε από το Πεντάγωνο πως ήταν αυθεντικά).

Σύμφωνα με τον Κόρμπελ, το νέο βίντεο κατεγράφη από το CIC (Combat Information Center) του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στις 15 Ιουλίου 2019.

Το The Debrief απευθύνθηκε στο Πεντάγωνο για το νέο βίντεο, ρωτώντας εάν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του και εάν αποκτήθηκε από προσωπικό του ναυτικού στο USS Omaha. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το βίντεο κατεγράφη από προσωπικό του ναυτικού και ότι η UAPTF το περιλαμβάνει στις εν εξελίξει έρευνές της» δήλωσε μέσω email η Σούζαν Γκοφ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το The Debrief επίσης ρώτησε εάν το βίντεο περιελαμβανόταν σε αναφορές της UAPTF και εάν είχε καταχωρηθεί ως «άγνωστο» και πιθανώς αντιπροσωπευτικό UAP. Ωστόσο η εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια ασκήσεων το καλοκαίρι του 2019 το Omaha ήταν ένα από αρκετά σκάφη του αμερικανικού ναυτικού που είδαν ασυνήθιστα ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ επιχειρούσαν 100 μίλια από τις ακτές της Καλιφόρνιας. Μετά τα περιστατικά έγιναν έρευνες από αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών του ναυτικού, ενώ emails που έφτασαν στα χέρια του NBC News επιβεβαίωσαν πως έγιναν επίσης έρευνες από ειδικό πράκτορα της Naval Criminal Investigative Service και τον διευθυντή του Maritime Intelligence Operations Center.

Σε επερχόμενη συνέντευξη στο 60 Minutes που πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή, ο Ράιαν Γκρέιβς, πρώην υποπλοίαρχος του ναυτικού, λέει ότι πιλότοι της μοίρας του, με μαχητικά F/A-18, παρατηρούσαν UAP σε εναέριο χώρο για τον οποίο ήταν σε ισχύ περιορισμοί σχεδόν καθημερινά μεταξύ του 2015 και του 2017.

Τον τελευταίο καιρό το Πεντάγωνο έχει επιβεβαιώσει πως μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο που έχουν διαρρεύσει online και φέρονται να δείχνουν UAP είχαν αποκτηθεί από προσωπικό του ναυτικού. Γενικότερα η κινητικότητα γύρω από το θέμα είναι μεγάλη, καθώς είναι πάρα πολλοί πλέον αυτοί που λένε πως ενδεχομένως να πρόκειται για προηγμένα αεροσκάφη κάποιας άλλης χώρας που ενδεχομένως να αποτελούν κίνδυνο εθνικής ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Το πρώτο Σαββατοκύριακο ελευθερίας: Πώς θα ταξιδέψουμε – Πού πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί