ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Δέκα μέλη οικογένειας Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα

Γάζα: Δέκα μέλη οικογένειας Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα
AP

Ισραηλινό πλήγμα το βράδυ της Παρασκευής στη Λωρίδα της Γάζας σε σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων Σάτι στη Γάζα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 10 Παλαιστινίων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times of Israel, αξιωματούχοι στη Γάζα είπαν ότι σκοτώθηκαν οκτώ παιδιά και δύο γυναίκες, της οικογένειας Αμπού Χατάμπ. Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, άλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλέστηκε το ισραηλινό Channel 12, είπαν ότι στο κτίριο συναντιούνται «ανώτερα στελέχη της Χαμάς» και «δεν ήταν ξεκάθαρο» πόσοι ήταν μεταξύ των νεκρών.

Αμερικανοί και Άραβες διπλωμάτες προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά από μια νύχτα βίας, κατά την οποία Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περίπου 200 ρουκέτες εναντίον πόλεων στο Ισραήλ, αεροπλάνα του οποίου χτύπησαν στόχους της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα.

Τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που άρχισαν οι εχθροπραξίες τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων 34 παιδιά και 21 γυναίκες, ενώ 950 είναι οι τραυματίες, ανέφεραν Παλαιστίνιοι νοσηλευτές.

Το Ισραήλ έχει αναφέρει εννιά νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης στα σύνορα με τη Γάζα και έξι άμαχοι, δύο εκ των οποίων παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Γλυκά Νερά: «Θέμα ημερών» η σύλληψη των δολοφόνων