ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν στη Γενεύη

Μπάιντεν Πούτιν
AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν στη Γενεύη της Ελβετίας στις 16 Ιουνίου 2021. Οι ηγέτες θα συζητήσουν ένα πλήρες φάσμα πιεστικών ζητημάτων, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας» δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα πραγματοποιήσουν διμερή σύνοδο κορυφής στη Γενεύη, επιβεβαίωσε από την πλευρά του το Κρεμλίνο.

«Οι διμερείς σχέσεις, η στρατηγική σταθερότητα, η επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και η αντι-πανδημική συνεργασία θα είναι μεταξύ των θεμάτων που σκοπεύουν να συζητήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή τους στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου», προσθέτει το Κρεμλίνο.

Αυτή θα είναι η πρώτη προσωπική συνάντηση του Πούτιν με τον Μπάιντεν από τότε που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη στη Γενεύη θα είναι επίσης η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Ρώσου προέδρου από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Υπενθυμίζεται ότι Πούτιν και Μπάιντεν μίλησαν τηλεφωνικώς για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου, λίγο μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Κατέληξε η 63χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca