ΚΟΣΜΟΣ

Sputnik V: Πράσινο φως απο τον ΠΟΥ για το ρωσικό εμβόλιο εντός δύο μηνών «βλέπει» η Μόσχα

Sputnik V: Πράσινο φως  απο τον ΠΟΥ για το ρωσικό εμβόλιο εντός δύο μηνών «βλέπει» η Μόσχα

Η Μόσχα αναμένει έγκριση του εμβολίου Sputnik V από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εντός δύο μηνών,

Η Ρωσία αναμένει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19 εντός δύο μηνών, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ στο Reuters.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ο οποίος αξιολογεί επίσης το Sputnik V "έχει λάβει όλες τις βασικές υπάρχουσες πληροφορίες, δεν υπάρχει προς το παρόν απολύτως καμία κριτική παρατήρηση", πρόσθεσε ο επικεφαλής του RDIF.

Η Ουγγαρία συζητά με τη Ρωσία για παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Η Ουγγαρία διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την παραγωγή, μελλοντικά, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και άλλων ρωσικών εμβολίων σε ουγγρική μονάδα παραγωγής εμβολίων, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

"Και οι δύο, Ουγγαρία και Ρωσία, δημιουργούν τις δυνατότητες για την παραγωγή στην Ουγγαρία εμβολίων που θα βασίζονται σε ρωσική πατέντα", δήλωσε σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook.

Η Ουγγαρία είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε που εμβολιάζει τους πολίτες της με το κινεζικό εμβόλιο της εταιρεία Sinopharm και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παρά το γεγονός οτι και τα δύο εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση από την ΕΕ.

Έφθασε στη Συρία η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου

Την πρώτη παρτίδα του Sputnik V κατά της Covid-19, έλαβε χθες και η Συρία και από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Σύρος πρεσβευτής στη Ρωσία, Ριάντ Χαντάντ, δεν διευκρίνισε τον όγκο της αποστολής, αλλά είπε ότι το εμβόλιο ξεκίνησε να χορηγείται στους πολίτες, αφού πρώτα εμβολιάστηκαν οι γιατροί και οι μεγαλύτερης ηλικίας ηγέτες.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της Συρίας και η σύζυγός του, Άσμα, είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Όπως είχε ανακοινωθεί και οι δύο εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και πλέον είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τόσο ο πρόεδρος της Συρίας, όσο και η σύζυγός του, τέθηκαν σε απομόνωση και το συγκεκριμένο διάστημα εργάστηκαν από το σπίτι τους.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα: Η 64χρονη πυροβολήθηκε στο λαιμό και τον ώμο