ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Με συναυλία στο Σέντραλ Παρκ θα γιορτάσει η Νέα Υόρκη την αναγέννησή της μετά τη πανδημία

ΗΠΑ: Με συναυλία στο Σέντραλ Παρκ θα γιορτάσει η Νέα Υόρκη την αναγέννησή της μετά τη πανδημία

Η Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει τον Αύγουστο μια μεγάλη συναυλία στο Σέντραλ Παρκ, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, τα ονόματα των οποίων ωστόσο δεν αποκαλύφθηκαν, για να γιορτάσει την επάνοδο της πόλης, μετά την πανδημία, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η ζωντανή συναυλία θα αποτελέσει μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων, διάρκειας μίας εβδομάδας, καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων κατοίκων αυξάνεται και ο κορονοϊός υποχωρεί.

«Θα είναι μια φανταστική, αξέχαστη, μοναδική εβδομάδα τη Νέα Υόρκη», υποσχέθηκε ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο ντε Μπλάζιο δεν αποκάλυψε την ημερομηνία της συναυλίας, αλλά η εφημερίδα New York Times γράφει, με επιφύλαξη, ότι θα δοθεί στις 21 Αυγούστου στο Γκρέιτ Λόουν του Σέντραλ Παρκ.

Ο Κλάιβ Ντέιβις, ένας θρυλικός μουσικός παραγωγός, θα αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο.

Η ΝΥΤ ανέφερε επίσης ότι ο χώρος θα μοιραστεί σε τμήματα για εμβολιασμένους και μη. Περίπου το 70% των εισιτηρίων θα διατεθεί σε εμβολιασμένους θεατές.

Χάρη και στον καλό καιρό, οι δρόμοι, τα εστιατόρια και τα πάρκα της μεγαλούπολης είναι και πάλι γεμάτοι από κόσμο, για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες, αφού η πανδημία της Covid-19 έπληξε σκληρά τη Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος είπε ότι σήμερα καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό θετικότητας, στο 0,71%, αφότου ξέσπασε η πανδημία. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Οι αρχές δίνουν βραβεία και άλλα κίνητρα για να πείσουν τους διστακτικούς Νεοϋορκέζους να εμβολιαστούν.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, είπε ότι οι απαγορεύσεις που παραμένουν σε ισχύ στην Πολιτεία θα αρθούν όταν θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου το 70% των κατοίκων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Δεδομένο το 4ο κύμα – Πότε θα χτυπήσει και πόσο σφοδρό θα είναι