ΚΟΣΜΟΣ

Εμανουέλ Μακρόν: Στο δικαστήριο σήμερα ο άνθρωπος που χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο

Εμανουέλ Μακρόν: Στο δικαστήριο σήμερα ο άνθρωπος που χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο

Ο λάτρης του Μεσαίωνα και των ιστορικών πολεμικών Τεχνών που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν στη νοτιοανατολική Γαλλία, παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο 28χρονος Νταμιέν Ταρέλ παραδέχθηκε την επίθεση σε βάρος του Γάλλου προέδρου είπε ωστόσο στους ανακριτές ότι η πράξη του δεν ήταν προμελετημένη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αλεξ Περέν.

Ο νεαρός που σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, είπε επίσης κατά τη διάρκεια της ότι ήταν φίλα προσκείμενος στο αντικυβερνητικό κίνημα «κίτρινα γιλέκα» που συγκλόνισε την προεδρία του Μακρόν, ενώ έχει ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις.

«Υποστήριξε ότι ενήργησε από παρόρμηση και χωρίς σκέψη με στόχο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του», δήλωσε ο Περέν.

Οπλα και ο «Αγών μου» του Χίτλερ

Η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του όπλα και ένα αντίγραφο του βιβλίου «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του, περιγράφουν έναν άνδρα που ασχολείται με «ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες», ντύνεται μάλιστα συχνά ιππότης ενώ δεν έχει ποινικό μητρώο.

Ζει με τη μητέρα του στο Saint-Vallier και την ώρα που χαστούκισε τον πρόεδρο της Γαλλίας φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή οργάνωση. Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη μαζί με τον Ταρέλ κατάγεται επίσης από τη γενέτειρά του Saint-Vallier και στο σπίτι του οι αρχές εντόπισαν μία κομμουνιστική σημαία.

Δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με το χαστούκι, αλλά θα διωχθεί για παράνομη κατοχή όπλων το 2022.

Η επίθεση που σόκαρε τη χώρα

Η επίθεση του Τάρελ στον Γάλλο πρόεδρο σόκαρε τη χώρα. Ο Mακρόν έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και είπε ότι η βία και το μίσος αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία.

Βρισκόταν σε περιοδεία στην περιφέρεια Ντρομ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με στόχο να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των κατοίκων και τον παλμό της χώρας μετά την πανδημία, όπως έχει πει ο ίδιος. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία διεξάγονται σε λιγότερο από έναν χρόνο και στη χώρα επικρατεί κλίμα πόλωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: «Stop στον Χατζηδάκη» φωνάζουν οι διαδηλωτές - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί