ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν - Συζητήσεις αντιπροσωπειών ΗΠΑ, Τουρκίας

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν - Συζητήσεις αντιπροσωπειών ΗΠΑ, Τουρκίας
tccb.gov.tr/

Η πρώτη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, μετά την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (14.06) στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Με τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ να έχουν διαταραχθεί, ειδικότερα με το θέμα των S-400 και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, το ραντεβού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν είχε περάσει στο επίκεντρο.

Η Άγκυρα επιθυμεί, προφανώς, να «κατευνάσει» την Ουάσιγκτον, με τον Τούρκο πρόεδρο να εμφανίζεται πλέον διαλλακτικός και να μην υιοθετεί την επιθετική ρητορική του προηγούμενου διαστήματος. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Ερντογάν για μεγάλο διάστημα μετά την εκλογή του και η πρώτη τους συνάντηση διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, δείχνει και τις προθέσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία.

Οι δυο άνδρες, λοιπόν, το απόγευμα της Δευτέρας (14.06) είχαν την πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση, με την τουρκική προεδρία απλά να ενημερώνει για τη διεξαγωγή της συζήτησης χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για το αντικείμενό της και τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά δίκτυα, μετά τη συνάντηση των δυο προέδρων ξεκίνησε, ωστόσο, συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών καθώς τα ανοικτά ζητήματα μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας είναι αρκετά και «καυτά»…

Νωρίτερα, ωστόσο, έγινε viral η συνάντηση των δυο ανδρών εντός της Συνόδου του ΝΑΤΟ, κυρίως για το φωτογραφικό στιγμιότυπο του χαιρετισμού τους. Ο φακός «έπιασε» τον Ερντογάν σε μια περίεργη στάση, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως... φιλάει το χέρι του Μπάιντεν, γεγονός που «σήκωσε» αρκετή συζήτηση και σχολιασμό...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 472 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 18 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 353 οι διασωληνωμένοι