ΚΟΣΜΟΣ

Νέα καταγγελία μετά το θάνατο κρατούμενου από βιασμό

Νέα καταγγελία μετά το θάνατο κρατούμενου από βιασμό

Παράνομα είχε συλληφθεί ένας Ρώσος που έχασε τη ζωή του μετά το βασανισμό του και βιασμό του από αστυνομικούς του τμήματος, όπου ήταν προφυλακισμένος.

Ο 52χρονος Σεργκέι Ναζάροφ, κάτοικος της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν, είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία και μία ημέρα αργότερα έχασε τη ζωή του από ρήξη ορθού εντέρου.

Σύμφωνα με μια τοπική επιτροπή έρευνας, ο Ναζάροφ συνελήφθη παρανόμως από έναν αστυνομικό 25 ετών.

«Χωρίς να διαθέτει επαρκή στοιχεία οδήγησε αυτό τον άνδρα 52 ετών στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της κλοπής», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο αστυνομικός «παραποίησε τα έγγραφα», για να κατηγορήσει τον Ναζάροφ για «βανδαλισμό».

Η επιτροπή αναφέρει ότι ο αστυνομικός αυτός συνελήφθη μαζί με τέσσερις συναδέλφους του, οι οποίοι φέρονται να «προκάλεσαν το θάνατο του θύματος».

Επίσης, η επιτροπή έρευνας αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε σήμερα για τις κατηγορίες μίας κατοίκου του Καζάν, ηλικίας 20 ετών, η οποία έχει καταγγείλει πως αστυνομικοί από το ίδιο τμήμα την είχαν συλλάβει και κακοποιήσει.

Η 20χρονη Αλία Σαντίκοβα κατήγγειλε ότι είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο στο Καζάν, με την κατηγορία της κλοπής.

«Μού χτύπησαν το κεφάλι στον τοίχο, μου τράβηξαν τα μαλλιά», διηγήθηκε η Σαντίκοβα, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός την είχε απειλήσει ότι θα την βιάσει με ένα μπουκάλι, αν δεν παραδεχόταν ότι είχε διαπράξει κλοπή.

Τελικά, η νεαρή γυναίκα υπό το κράτος της απειλής παραδέχθηκε ότι όντως είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα, το οποίο πλέον ισχυρίζεται πως δεν το έχει κάνει και καταδικάστηκε σε πέντε ημέρες φυλάκιση.