ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2020: Διπλωματία και ποδόσφαιρο για τον Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν

Euro 2020: Διπλωματία και ποδόσφαιρο για τον Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν
AP Images

Euro 2020: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Τουρκίας με την Ουαλία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Ιλχάμ Αλίγεφ, και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δια ζώσης τον αγώνα της Εθνικής Τουρκίας με την αντίστοιχη της Ουαλίας, για το Euro 2020.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με τον Αζέρο ομόλογό του βρέθηκαν στα επίσημα του γηπέδου του Μπακού, ενώ ο Ερντογάν συνοδευόταν και από τη σύζυγό του, Εμινέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και αυτή η κίνηση δεν ήταν τυχαία από τον Ερντογάν. Οι σχέσεις Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες το τελευταίο διάστημα, με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει υιοθετήσει το σύνθημα «ένα έθνος, δυο χώρες».

Έτσι, μετά τις επίσημες συναντήσεις, τις συμφωνίες και τις δηλώσεις των δυο ηγετών, σειρά πήρε και ο ποδοσφαιρικός αγώνας στον οποίο ο Ερντογάν έδωσε το «παρών».

Ο Τούρκος πρόεδρος στις κερκίδες του γηπέδου του ΜπακούAP Images

Ανοικτή στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν

Δεδομένη είναι η αλληλοϋποστήριξη Άγκυρας και Μπακού με τον Ερντογάν να επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία θα είναι δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν σε κάθε περίπτωση με όλα της τα μέσα. «Σήμερα, είμαστε δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με όλα μας τα μέσα. Ενημερώστε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα είμαστε μαζί σας», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αζέρο πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίγεφ.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, θα δημιουργήσει τη βάση για περαιτέρω εξομάλυνση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Γερεβάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απασφάλισε ο Δένδιας κατά της Γερμανίας: «Δεν είναι δυνατόν να πουλάτε υποβρύχια στην Τουρκία»