ΚΟΣΜΟΣ

Η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι εμφανίστηκε στο Instagram να επισκέπτεται την Ισπανία

Λατίφα
AP

Η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι, η μοίρα της οποίας έχει αποτελέσει λόγο προβληματισμού σε διεθνές επίπεδο, μετά τη σύλληψή της ενώ προσπαθούσε να φύγει στο εξωτερικό το 2018, εμφανίστηκε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαίνεται να είναι στην Ισπανία για «διακοπές στην Ευρώπη».

Εικόνα στο Instagram που αναρτήθηκε από μια γυναίκα η οποία αναφέρθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ ως Σιονέντ Τέιλορ, πρώην στέλεχος του Βασιλικού Ναυτικού, δείχνει τη Σέιχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης.

Η Τέιλορ γράφει «υπέροχες ευρωπαϊκές διακοπές με τη Λατίφα. Διασκεδάζουμε εξερευνώντας!». Ερωτηθείσα για τη συνοδό της, η Τέιλορ έγραψε σε άλλο σχόλιο πως «είναι καταπληκτική».

Ο ηγέτης του Ντουμπάι και πατέρας της Λατίφα, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, έχει κατηγορηθεί για πολυετή κακομεταχείρισή της, καθώς και μιας μεγαλύτερης κόρης του, της Σάμσα, που, σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο, είχε απαχθεί από ανθρώπους του από τους δρόμους του Κέμπριτζ το 2000 και έκτοτε κανείς δεν έχει μάθει τίποτα για αυτήν.

Η Λατίφα είχε προσπαθήσει να εγκαταλείψει τη χώρα το 2018, μα πιάστηκε σε σκάφος στα ανοιχτά της Ινδίας. Σε βίντεο που είχαν δημοσιοποιηθεί τον Φεβρουάριο από το BBC η ίδια έλεγε πως είναι σε μια βίλα που «έχει μετατραπεί σε φυλακή».

Η όλη υπόθεση έχει αποτελέσει πλήγμα για την εικόνα της οικογένειας του σεΐχη Μοχάμεντ, που λέγεται ότι έχει αρκετές δεκάδες παιδιά, από διάφορες συζύγους. Κάποιοι γιοι και κόρες εμφανίζονται συχνά στα τοπικά ΜΜΕ και online, ενώ άλλα παιδιά εμφανίζονται σπάνια.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»