ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Μάλι: Αυξάνονται οι απώλειες του στρατού

Μάλι
Φωτογραφία αρχείου
AP

Επτά άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Μάλι σκοτώθηκαν σε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον των θέσεών τους στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το γενικό επιτελείο.

Οι επιθέσεις είχαν κυρίως στόχο στρατιωτικές θέσεις στο χωριό Μπονί. Τον Φεβρουάριο, στο ίδιο χωριό είχαν σκοτωθεί άλλοι δέκα στρατιώτες.

Οι στρατιωτικοί «απώθησαν» τις «ταυτόχρονες επιθέσεις» που εξαπολύθηκαν στο χωριό προχθές το απόγευμα, ανέφερε το επιτελείο μέσω Facebook.

Νωρίτερα την Παρασκευή, 15 κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών, στην πλειονότητά τους Γερμανοί στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εναντίον προσωρινής θέσης.

Από το 2012, στο Μάλι μαίνονται εχθροπραξίες ανάμεσα σε αυτονομιστές, τζιχαντιστές και τις ένοπλες δυνάμεις με χιλιάδες νεκρούς, άμαχους και αντιμαχόμενους, παρά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και τις επεμβάσεις στρατευμάτων του ΟΗΕ, χωρών της Αφρικής και της Γαλλίας.

Οι αυτονομιστές υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης το 2015, αλλά στο Μάλι συνεχίζεται η δράση οργανώσεων που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος. Η βία εξαπλώθηκε στις γειτονικές χώρες, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.