ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Φλόριντα: Αγνοείται 21χρονος Έλληνας - Βρισκόταν στην μοιραία πολυκατοικία

Μαϊάμι
AP

Πρόκειται για τον νεαρό Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο - Αγωνιώδεις έρευνες στα ερείπια - Συντετριμμένος ο πατέρας του. 

Το παιδί ενός Έλληνα ομογενή από το Σούγκαρλαντ του Τέξας αγνοείται στα συντρίμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα.

«Περιμένω για τους δύο καλύτερους φίλους μου- Ο ένας είναι ο 21χρονος γιος μου» είπε στη Wall Street Journal ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών. «Είμαι συντετριμένος» πρόσθεσε.

Ο γιος του, Αντρέας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ του Νάσβιλ, επισκεπτόταν το Μαϊάμι και έμενε σε οικογενειακό φίλο, που αγνοείται επίσης, είπε ο κ. Γιαννιτσόπουλος. Θα γύριζε πίσω στο σπίτι του την Πέμπτη. Ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος είπε πως διατηρεί ελπίδες ότι ο φίλος και ο γιος του, ο οποίος είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί- ωστόσο πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται για άσχημα νέα. «Είναι σαν ρόλερ κόστερ» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Hellas Journal, h οικογένεια κατάγεται από χωριό έξω από την Ξάνθη.

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα απομεινάρια», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή» στον απόηχο της κατάρρευσης πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν, είναι ζωντανοί; τι θα συμβεί; Έτσι είμαστε ολόψυχα μαζί τους», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από: Wall Street Journal, hellasjournal.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Νέες φωτογραφίες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μέσα από τη φυλακή