ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Η «δύσκολη» επιστροφή στο Λονδίνο - Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα

Πρίγκιπας Χάρι: Η «δύσκολη» επιστροφή στο Λονδίνο - Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα

Για δεύτερη φορά μετά το θάνατο του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου, ο δούκας του Σάσεξ επέστρεψε στο Λονδίνο, εν όψει μίας φορτισμένης συναισθηματικά τελετής.

Μόνος, χωρίς την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά, ο Χάρι επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να συμμετάσχει μαζί με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας τους, Νταϊάνα.

Η τελετή θα γίνει στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον την Πέμπτη 1η Ιουλίου, την ημέρα που η αδικοχαμένη Πριγκίπισσα θα γινόταν 60 ετών.

Ο «έκπτωτος» πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται ήδη στο Φρόγκμορ Κότατζ όπου θα παραμείνει για λίγες ημέρες σε αυτοαπομόνωση, μετά την άφιξή του από τις ΗΠΑ.

Η Μέγκαν Μαρκλ παραμένει στο σπίτι τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια μαζί με τον 2 ετών γιό τους Άρτσι και την νεογέννητη κόρη τους Λίλιμπετ Νταϊάνα που ήρθε στον κόσμο στις 4 Ιουνίου.

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδερφός του Γουίλιαμ ανακοίνωσαν αρχικά την ανάθεση του αγάλματος σε κοινό ανακοινωθέν τους τον Ιανουάριο του 2017: «Έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας και είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τη θετική της επίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα άγαλμα.

Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές. Ελπίζουμε ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσοι επισκέπτονται το παλάτι του Κένσινγκτον να αναλογιστούν σχετικά με τη ζωή και την κληρονομιά της».

Η βασιλική οικογένεια ανέθεσε στον γλύπτη Ian Rank-Broadley να φιλοτεχνήσει το άγαλμα. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ που υπάρχει σε όλα τα βρετανικά νομίσματα από το 1998.

Τα αποκαλυπτήρια γίνονται σε μία δύσκολη και φορτισμένη στιγμή στη ζωή των δύο αδερφών, καθώς είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ο ίδιος και η Μέγκαν εγκατέλειψαν τους βασιλικούς ρόλους τους το 2020.

Είχε προηγηθεί η πολύκροτη συνέντευξη του ζεύγους Σάσεξ στην Όπρα Ουίνφρεϊ που προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2021. Πηγή προσκείμενη στον πρίγκιπα Χάρι είπε στο Harper's Bazaar μετά την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου ότι η συμφιλίωση μεταξύ των δύο αδερφών δεν επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, παρά το γεγονός ότι οι δύο τους φάνηκαν να συνομιλούν εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες «το μόνο θέμα που συζήτησαν» πριν από την κηδεία ήταν το άγαλμα της Νταϊάνα. Η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να παραστεί στα αποκαλυπτήρια.

«Η δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει παρακολουθήσει αυτό το έργο να εξελίσσεται από την αρχική του σύλληψη μέχρι την ολοκλήρωσή του και αναμφίβολα θέλει να είναι εκεί για να στηρίξει τον σύζυγό της», δήλωσε βασιλική πηγή στην εφημερίδα The Mirror.

«Χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν εντάσεις ανάμεσα στο ζεύγος Κέιμπριτζ και τον Χάρι, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι παρά τα προφανή και βαθιά ριζωμένα ζητήματα που τους χωρίζουν, θέλουν η ημέρα εκείνη να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην κληρονομιά της πριγκίπισσας της Ουαλίας».

Ο 39χρονος Γουίλιαμ μαζί με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά αναμένεται να επισκεφθούν ιδιωτικά το μνημείο πριν από την επίσημη τελετή, γράφει η Daily Mail.

Θέλει να έχει τη δική του προσωπική στιγμή περισυλλογής μαζί με τους αγαπημένους του, μπροστά στο άγαλμα της μητέρας του. Το ίδιο θα κάνει σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο και ο πρίγκιπας Χάρι όταν λήξει η περίοδος της αυτοαπομόνωσης.

Οι δύο πρίγκιπες αναμένεται να εκφωνήσουν διαφορετικές ομιλίες στη μνήμη της μητέρας τους. Σε ιδιωτικές τους συνομιλίες και οι δύο διαβεβαιώνουν πάντως ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι οι διαφορές τους δεν θα αποσπάσουν την προσοχή από τη «συγκινητική γιορτή» στη μνήμη της Νταϊάνα.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό η τελετή θα είναι σεμνή και λιτή και θα περιλαμβάνει ελάχιστους καλεσμένους, εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσά τους τον γλύπτη και τον σχεδιαστή των κήπων Pip Morrison.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Θα επικρατήσει και θα φέρει τέταρτο κύμα - Φόβοι για πάνω από 1.000 κρούσματα