ΚΟΣΜΟΣ

Αναβολή ποδοσφαιρικών αγώνων στα Σκόπια λόγω φόβου επεισοδίων

Αναβολή ποδοσφαιρικών αγώνων στα Σκόπια λόγω φόβου επεισοδίων

Στην αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων της επόμενης αγωνιστικής προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες μεταξύ Σκοπιανών και Αλβανών.

Συγκεκριμένα, προς αναβολή οδεύει το ντέρμπι μεταξύ των ομάδων Σκέντιγια από το Τέτοβο και Βαρντάρ Σκοπίων, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα. Πριν από λίγες μέρες, ο αρχηγός των οπαδών της Σκέντιγια συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, για συμμετοχή σε διεθνές επεισόδιο στο Τέτοβο.

Εν συνεχεία, οι οπαδοί της εν λόγω ομάδας, οι οποίοι είναι Αλβανοί από το Τέτοβο, απείλησαν θα προκαλέσουν επεισόδια στον αγώνα με την Βαρντάρ, εάν δεν αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο αρχηγός τους. Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από είκοσι επεισόδια σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ νεαρών Σκοπιανών και Αλβανών κυρίως στα Σκόπια και στο Τέτοβο.

Αυτά τα επεισόδια, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχαν διεθνές υπόβαθρο και καταγράφηκαν στον απόηχο των γεγονότων στο Γκόστιβαρ, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Σκοπιανό αστυνομικό.Πάντως, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση της έντασης γενικότερα και τα επεισόδια έχουν σχεδόν εκλείψει.