ΚΟΣΜΟΣ

Tζιλ Μπάιντεν: Η Vogue την έκανε εξώφυλλο μετά το «εμπάργκο» στη Μελάνια Τραμπ

Tζιλ Μπάιντεν: Η Vogue την έκανε εξώφυλλο μετά το «εμπάργκο» στη Μελάνια Τραμπ

Λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο της Τζιλ Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, η Vogue επανέφερε μία παράδοση δεκαετιών που συνδέει τη «Βίβλο της μόδας» με τις πρώτες κυρίες των ΗΠΑ , μία συνήθειες που είχε «παγώσει» επί των ημερών Τραμπ.

Η σύζυγος του 46ου προέδρου των ΗΠΑ φωτογραφίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού, ποζάρει στο φακό της αξεπέραστης Annie Leibovitz και πρωταγωνιστεί σε ένα εκτενές αφιέρωμα που έχει τίτλο «Μία πρώτη κυρία για όλους μας».

Είναι μία στιγμή που μάταια περίμενε επί 4 χρόνια η προκάτοχός της Μελάνια Τραμπ, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μοντέλο, σχολιάζει ο αμερικανικός Τύπος.

Η Τζιλ Μπάιντεν μιλάει για τη ζωή της στο Λευκό Οίκο, τα ταξίδια της ως πρώτη κυρία, την αγάπη της για τη διδασκαλία την οποία συνεχίζει ακόμη και σήμερα, αλλά και τις στιλιστικές επιλογές της, αποκαλύπτοντας ότι παρά τo ρόλο της, δεν έχει προσωπικό στυλίστα και κάνει μόνη της ενδυματολογικές επιλογές της.

Μιλώντας στον συγγραφέα του άρθρου Jonathan Van Meter λέει ότι δεν της φτάνει ο χρόνος για όσα θέλει να κάνει και ότι ιδανικά δε θα ήθελε να εγκαταλείψει κανένα από τα σχέδιά της.

«Η ατμόσφαιρα στη χώρα άλλαξε με τον Τζο»

Στη συνέντευξή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο σύζυγός της είναι «πιο ήρεμος πρόεδρος από τον προκάτοχό του» και η προεδρία του άλλαξε την ατμόσφαιρα στη χώρα.
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εισέπραττα πολύ άγχος από τους ανθρώπους, φόβο. Όταν ταξιδεύω στη χώρα τώρα, νιώθω ότι οι άνθρωποι μπορούν να αναπνεύσουν ξανά. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξελέγη ο Τζο.

Ο Τζο κέρδισε επειδή οι άνθρωποι ήθελαν κάποιον να έρθει και να θεραπεύσει αυτό το έθνος, όχι μόνο από την πανδημία, πράγμα που ο Τζο έκανε, εμβολιάζοντας όλο τον κόσμο, αλλά επίσης επειδή απλώς ένας ήρεμος πρόεδρος. Μειώνει την ένταση» λέει.

Οι στιλιστικές της επιλογές

Στο εξώφυλλο ποζάρει με ένα φλοράλ φόρεμα του οίκου Oscar de la Renta. Η ίδια όμως συνηθίζει να επιλέγει λιγότερο γνωστούς σχεδιαστές με διαφορετικό υπόβαθρο και καταγωγή.

Την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της τον Ιανουάριο, η Τζιλ Μπάιντεν φόρεσε ένα τιρκουάζ παλτό, φόρεμα και γάντια από τον οίκο Markarian, μία λιγότερο γνωστή φίρμα, κίνηση που θεωρήθηκε ότι είχε στόχο να επιστήσει την προσοχή στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας.

Η πρώτη κυρία εκφράζει έκπληξη για τις συζητήσεις που προκαλεί το στυλ της. Βρίσκει κάπως αστείο το γεγονός ότι υπάρχει λογαριασμός στο Instagram που καταγράφει κάθε σύνολο που φοράει (drjillbidenfashion)

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά σχόλια για τα ρούχα μου ή για το γεγονός ότι φοράω λαστιχάκι στα μαλλιά. Απλά μου αρέσει να μαζεύω τα μαλλιά μου», σημειώνει η Μπάιντεν.

Αναφέρθηκε επίσης στο «σκάνδαλο με το διχτυωτό καλσόν» τις συζητήσεις δηλαδή που είχε προκαλέσει επιλέγοντας ενα «αντισυμβατικό» για κάποιους καλσόν για μία πρώτη κυρία, σε επίσημη εμφάνισή της.

«Είναι απίστευτο πόσο ασχολούνται μερικοί άνθρωποι με την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν ήταν διχτυωτό το καλσόν. Δεν ήταν δαντελωτό. Είχε ένα πολύ όμορφο μοτίβο», είπε χαρακτηριστικά η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Τζο Μπάιντεν: «Μου λείπει η Τζιλ»

Ο αρθρογράφος της Vogue μίλησε ξεχωριστά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν ειπε ότι η προεδρία άλλαξε το γάμο τους και ότι καμιά φορά αναπολεί τις ελευθερίες που απολάμβαναν πριν από το Λευκό Οίκο.

Το ζεύγος Μπάιντεν την εποχή που ο Αμερικανός πρόεδρος ηταν γερουσιαστήςΑ.Ρ

«Μου λείπει. Είμαι πολύ περήφανος γι 'αυτήν. Αλλά δεν μπορούμε να φύγουμε όπως κάναμε παλιά. Όταν ζούσαμε στο Ντέλαγουερ, μία φορά το μήνα, πηγαίναμε μόνοι μας σε ένα μικρό ξενοδοχείο, για να απολαύσουμε ρομαντικές στιγμές οι δυό μας ,να ξεφύγουμε λίγο και να έρθουμε κοντά».

Το ζεύγος Μπάιντεν γιόρτασε πρόσφατα την 44η επέτειο του γάμου τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι δυό τους προσπαθούν ακόμη να ισορροπήσουν τη δουλειά με την προσωπική τους ζωή.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο - και το εννοώ ειλικρινά - να μπορούμε να κλέβουμε χρόνο ο ένας για τον άλλο. Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα» είπε

Η Vogue και οι πρώτες κυρίες

Η παρουσία της εκάστοτε πρώτης κυρίας των ΗΠΑ στις σελίδες ή στο εξώφυλλο της Vogue αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες ένα είδος εκδοτικής παράδοσης. Σχεδόν όλες οι σύζυγοι των Αμερικανών προέδρων φωτογραφήθηκαν για το περιοδικό.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Μελάνια Τραμπ, της οποίας η θητεία στον Λευκό Οίκο συνδέθηκε με τη θητεία του συζύγου της Ντόναλντ Τραμπ και τις εντάσεις που προκάλεσε.

Ορισμένοι θεωρούν οτι ήταν η ίδια η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Anna Wintour εκείνη που εμπόδισε τη φωτογράφιση της κυρίας Τραμπ.

Η Wintour είχε εκφράσει τις σκέψεις της στο editorial της στο τεύχος Μαρτίου 2020 με στόχο να στηρίξει τον Μπάιντεν για πρόεδρο, επισημαίνοντας την «ανεντιμότητα» του 45ου Προέδρου και την «σοκαριστική έλλειψη ενσυναίσθησης».

Σε μια συνέντευξη του 2019, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τη Μελάνια, είχε αλλάξει θέμα, αναφερόμενη στην προκάτοχό της, Μισέλ Ομπάμα.

«Ήταν η καλύτερη πρεσβευτής που αυτή η χώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει με πολλούς τρόπους, προφανώς, πέρα από τη μόδα», δήλωνε η Wintour.

Η Μισέλ Ομπάμα ήταν πράγματι η «αγαπημένη» πρώτη κυρία της Vogue, έχοντας ποζάρει για τρία εξώφυλλα -αριθμός ρεκόρ κατά τη διάρκεια της οκταετίας της στον Λευκό Οίκο. Η πρώτη φορά ήταν το 2009, η δεύτερη το 2012 και το τελευταίο της εξώφυλλο ήταν το Δεκέμβριο του 2016.

Η «αγαπημένη» της Vogue πρώην πρώτη κυρία, Μισέλ ΟμπάμαΑ.Ρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του φέρεται να είχαν πληγωθεί σύμφωνα με πληροφορίες από το «μπλόκο» της Vogue. «Οι σνόμπ ελιτιστές στις εκδόσεις μόδας κράτησαν την πιο κομψή πρώτη κυρία στην αμερικανική ιστορία μακριά από τα εξώφυλλα των περιοδικών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια» έγραφε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος στο Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου σε εστίαση, κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα