ΚΟΣΜΟΣ

Αποφυλακίστηκε ο Μπιλ Κόσμπι – Το δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη του

Μπιλ Κόσμπι
AP PHOTOS

Άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση του Αμερικανού κωμικού Μπιλ Κόσμπι, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Πενσυλβανίας ανέτρεψε την καταδίκη για σεξουαλική επίθεση.

Ο 83χρονος ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι αποφυλακίστηκε σήμερα, λίγο πριν τις 14.30, τοπική ώρα, λίγες ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας ακύρωσε την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση.

Την αποφυλάκιση του Κόσμπι επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Πολιτείας.

Κόσμπι έχει εκτίσει περισσότερα από δύο χρόνια της ποινής που του επιβλήθηκε το 2018.

Ο 83χρονος κωμικός ηθοποιός αποφυλακίστηκε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Πενσυλβανίας εξέδωσε απόφαση για αναίρεση της ποινής του.

Η απόφαση ακύρωσης της ποινής ελήφθη μετά από συμφωνία με τον προηγούμενο εισαγγελέα.

Ο ίδιος είχε κριθεί ένοχος για τρεις περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης με επιβαρυντικές περιστάσεις επειδή νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά στην άλλοτε φίλη του, την Άντρια Κόνσταντ, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Περισσότερες από 50 άλλες γυναίκες είχαν επίσης κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες ήταν πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη. Η υπόθεση Κονστάντ ήταν η μοναδική που οδήγησε σε ποινικές κατηγορίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρόχειρο και ανεδαφικό το σύστημα για αμιγώς εμβολιασμένους στην εστίαση