ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή η σπείρα που «ξάφριζε» ποδοσφαιριστές και άλλους διάσημους στη Γαλλία

Τιάγκο Σίλβα
Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν μεταξύ των στόχων των διαρρηκτών
AP

Ποδοσφαιριστές και άλλοι διάσημοι ήταν μεταξύ των στόχων σπείρας διαρρηκτών στη Γαλλία, τα μέλη της οποίας καταδικάστηκαν σε φυλάκιση. 

Φυλακίστηκε σπείρα διαρρηκτών για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από τα σπίτια διάσημων στη Γαλλία.

Τα μέλη της σπείρας, επτά άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούνταν πως είχαν στοχοποιήσει διάσημους στο Παρίσι, μεταξύ των οποίων ο ποδοσφαιριστής Τιάγκο Σίλβα, το 2018 και το 2019.

Οι κλέφτες είχαν αρπάξει κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, αξίας περίπου 4,2 εκατ. ευρώ.

Η αστυνομία πιστεύει πως η σπείρα σκαρφάλωνε σε κτίρια και έμπαινε από τα παράθυρα για να κάνει τις διαρρήξεις της.

Οι ερευνητές της αστυνομίας βρήκαν αργότερα κλοπιμαία και μια λίστα εν δυνάμει στόχων κατά τη διάρκεια έρευνας σε διαμέρισμα στο Παρίσι, οδηγώντας στις συλλήψεις των διαρρηκτών το 2019.

Την Τετάρτη οι κατηγορούμενοι, ηλικιών 27-31 ετών, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από ενός μέχρι έξι ετών.

Οι βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν στους Αμπντελαζίμ Γκ. και Μοχάμεντ Σ. , που, όπως αναφέρθηκε, ήταν γνωστός ως «Γάτα» για τις ικανότητές του στην αναρρίχηση. Επίσης, καταδικάστηκε για οπλοκατοχή μετά την εύρεση ενός πιστολιού στο αυτοκίνητό του.

Οι άλλοι πέντε άνδρες καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στις διαρρήξεις, ενώ η μόνη γυναίκα στη δίκη τιμωρήθηκε με 18 μήνες με αναστολή για απόκρυψη κλοπιμαίων και οπλοκατοχή.

Ο δικηγόρος του Αμπντελαζίμ Γκ. είπε στη Le Figaro πως ο πελάτης του είχε ως κίνητρο την προοπτική «εύκολου χρήματος» μα είχε εκφράσει μετάνοια για τις πράξεις του.

Μεταξύ των στόχων τους ήταν πλούσιοι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίνγκ έπαιζε ενάντια στη Λίβερπουλ στα τέλη του Νοεμβρίου του 2018, όταν αντικείμενα αξίας 600.000 ευρώ εκλάπησαν από το σπίτι του.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά, ο Τιάγκο Σίλβα επέστρεψε από παιχνίδι για να διαπιστώσει ότι έλειπαν κοσμήματα και ρολόγια. Η ζημία του υπολογίστηκε στα 1,2 εκατ. ευρώ. Άλλα θύματα ήταν ο Γάλλος ράπερ Booba, ο τηλεπαρουσιαστής Πατρίκ Σεμπαστιέν, ο σεφ Ζαν Πιερ Βιγκατό και ένας Σαουδάραβας που δεν κατονομάστηκε.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τι οδήγησε στον θάνατο την 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια - Το δύσβατο μονοπάτι και το λάθος