ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Τι οδήγησε στον θάνατο την 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια - Το δύσβατο μονοπάτι και το λάθος

Κρήτη: Τι οδήγησε στον θάνατο την 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια - Το δύσβατο μονοπάτι και το λάθος

Κρήτη: Η 29χρονη Βιολέτ Γκιγκανό βρέθηκε νεκρή μετά από μια εβδομάδα αναζήτησης, με την ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμά πως ο θάνατός της δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, Βιολέτ Γκιγκανό, που ήταν αγνοούμενη από τις 24 Ιουνίου, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, με τις Αρχές να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το τι την οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 29χρονη θέλησε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι και κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό της προς τον Κριό, στην Κρήτη. Εκεί, 3 χλμ. μακριά από τον Κριό, βρέθηκε νεκρή από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι διεξήγαγαν και τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν πως η Γαλλίδα έκανε πεζοπορία για να φτάσει από το σημείο όπου πάρκαρε το όχημά της, στο μονοπάτι που οδηγεί από τον Κριό προς το Ελαφονήσι. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ήταν ότι δεν βρέθηκε σε αυτό το σημείο, αλλά σε ένα άλλο, δύσβατο, μέρος όπου δεν υπάρχει καν μονοπάτι.

Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είτε έχασε τον δρόμο, είτε συνειδητά βγήκε εκτός μονοπατιού για να εξερευνήσει κάτι άλλο. Πιθανότερο σενάριο, όμως, είναι αυτό του να έχασε το μονοπάτι που ήθελε να ακολουθήσει εξαρχής.

Σχετικά με το τι οδήγησε τη Βιολέτ Γκιγκανό στον θάνατο, ένα από τα σενάρια είναι να έχασε τις δυνάμεις και τις αισθήσεις της από την καταπόνηση και τις υψηλές θερμοκρασίες ή να έπαθε κάποιο ατύχημα. Το πρώτο, συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες ήδη έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Αυτό γιατί η 29χρονη είχε επάνω της όλα τα προσωπικά της αντικείμενα και δεν φαίνεται να έχει πέσει θύμα ληστείας ή άλλης έκνομης ενέργειας.

Το πτώμα της 29χρονης Γαλλίδας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, κάτι το οποίο οφείλεται στην πολλή ζέστη που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή. Είναι ενδεικτικό πως και σήμερα η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς στην εν λόγω περιοχή.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Γαλλίδα στις 21 Ιουνίου έρχεται στα Χανιά μόνη της προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές.

Η ίδια ενοικιάζει ένα αυτοκίνητο και πηγαίνει σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της.

Στη συνέχεια αρχίζει να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία.

Η 29χρονη είχε σχεδόν καθημερινή «παρουσία» στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο όπου ήξερε ότι διέμενε η 29χρονη αλλά δεν είχε δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Μάλιστα, η ίδια είχε κανονίσει να φύγει στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της.

Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους: Μόνο με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις από νομό σε νομό