ΚΟΣΜΟΣ

«Καρφί» Κομισιόν προς Τουρκία: Απαράδεκτη η χρήση παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό

παιδιά στρατιώτες
AP

«Η χρήση των παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό είναι εντελώς απαράδεκτη» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο σχετικά με την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία.

Τη δέσμευση της ΕΕ να αποτρέψει «την στρατολόγηση παιδιών και το να χρησιμοποιούνται στη μάχη» τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Στέητ Ντιπάρτμεντ να εντάξει την Τουρκία στη λίστα των χωρών που χρησιμοποίησαν παιδιά στρατιώτες.

«Καταγράφουμε την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προσθέσει την Τουρκία σε κατάλογο χωρών που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών στρατιωτών, λόγω της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία σε ομάδα στη Συρία που χρησιμοποιεί παιδιά στρατιώτες, σύμφωνα με τις ΗΠΑ» ανέφερε ο Πήτερ Στάνο.

Προσέθεσε ότι «η χρήση των παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό είναι εντελώς απαράδεκτη» επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στο να αποτρέψει την στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών στη μάχη, να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους και να διασφαλίσει την επανένταξή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανικά ΜΜΕ για Γλυκά Νερά: Τα ύποπτα δρομολόγια του Μπάμπη και η ανακάλυψη της Καρολάιν