ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός- Κομισιόν: Δεν αναμένουμε νέους περιορισμούς λόγω της παραλλαγής Δέλτα

Παραλλαγή Δέλτα
AP

«Δεν βλέπω τώρα στον ορίζοντα νέους περιορισμούς να επιβάλονται στην Ευρώπη», δήλωσε, σχετικά με την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πάολο Τζεντιλόνι δεν αναμένει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα επιβάλουν νέους περιορισμούς εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν βλέπω τώρα στον ορίζοντα νέους περιορισμούς να επιβάλλονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη μετάδοση της παραλλαγής, η οποία προβλέπεται ότι θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ, η παραλλαγή «Δέλτα» φαίνεται ότι κυριαρχεί πλέον στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού Ίβ Βαν Λαντέμ, η συγκεκριμένη παραλλαγή αντιπροσωπεύει το 50,2% των κρουσμάτων, ενώ η παραλλαγή «Άλφα» (που μέχρι πρότινος ονομαζόταν βρετανική) αντιπροσωπεύει το 43% των θετικών περιπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι κατά το διάστημα από 27 Ιουνίου μέχρι και 3 Iουλίου 2021 ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο ανήλθε στα 545, αυξημένος κατά 66% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 742 νέα κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα: Εξετάζεται η επιστροφή της μάσκας παντού