ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς: Πράσινο φως στη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά από 12 ετών και άνω

Παναμάς: Πράσινο φως στη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά από 12 ετών και άνω

Οι αρχές του Παναμά επέτρεψαν την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά από 12 ετών και άνω, την ώρα που συνεχίζεται η σχετική συζήτηση για την ανοσοποίηση παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα επιτρέψει την επείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το πότε θα αρχίσει η χορήγησή του.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ήδη λάβει άδεια για την χορήγησή του σε αυτούς που είναι άνω των 16 ετών στον Παναμά.

Το υπουργείο διευκρίνισε στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η έγκριση της χρήσης του εμβολίου αυτού κατά της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών στηρίχθηκε σε στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα όπως και στους ενήλικες.

Από τον Ιανουάριο, ο Παναμάς έχει χορηγήσει 1,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech και της AstraZeneca.

Η χώρα σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά 9 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων αυτών των φαρμακευτικών εταιρειών.

Μέχρι στιγμής ο Παναμάς έχει καταγράψει 416.232 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 6.646 θανάτους από την COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή