ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικό βίντεο Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη

Ερντογάν Πραξικόπημα Ανατολική Μεσόγειος Γαλάζια Πατρίδα
Associated Press

Ο Τούρκος πρόεδρος ανήρτησε βίντεο για τη συμπλήρωση πέντε ετών από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήρτησε ένα προκλητικό βίντεο στο Twitter με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

To βίντεο δείχνει τη Μάχη της Καλλίπολης, το Ορούτς Ρέις, το Μπαρμπαρός και άλλα ερευνητικά πλοία, την Αγιά Σοφιά, ενώ αναφέρονται φράσει όπως «η Γαλάζια Πατρίδα είναι απροσπέλαστη» και «η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη».

Ειδικότερα, αναφέρεται στο βίντεο που ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος: «Η Γαλάζια Πατρίδα είναι απροσπέλαστη. Η παρουσία του Oruc Reis, του Barbaros, του Turgut Reis, που έχουν γράψει έπος, στα απέραντα γαλάζια νερά δεν μπορεί να παρακωλυθεί. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη. Η προσφορά σου για συμπόνια και βοήθεια σε κάθε άπορο στα μέρη, όπου φτάνει και φωτίζει η ημισέληνος, είναι ασύγκριτη. Η τουρκική νεολαία, της οποίας το μέλλον είναι στον ουρανό, της οποίας το περπάτημα γίνεται μα ακλόνητη αποφασιστικότητα προς το καινούριο και το καλύτερο κάθε στιγμή είναι ανίκητη. Το ευγενές τουρκικό έθνος, που ξέρει ότι η πραγματική δύναμη προέρχεται από την ενότητα, δεν μπορεί να ηττηθεί».

«Είσαι η Τουρκία, η πατρίδα ενός έθνους που έχει ερωτευτεί τη σημαία και το χώμα της εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η Τουρκία είναι απροσπέλαστη», καταλήγει το μήνυμα του Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βήμα από το τοπικό Lockdown έξι περιοχές της χώρας – Ο νέος υγειονομικός χάρτης