ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Μπλίνκεν για τα Βαρώσια

Χριστοδουλίδης
AP

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για την σαφή και ξεκάθαρη δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, οι οποίες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ στο Twitter.

Τη δημιουργία κοινού μετώπου από Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, ΕΕ και Αγγλία κατά της Τουρκίας προκάλεσε η προκλητική ανακοίνωση Ερντογάν για το άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων.

«Οι πόρτες θα ανοίξουν για μια νέα εποχή στα Βαρώσια που θα είναι προς το συμφέρον όλων. To ότι αυτό το άνοιγμα θα ξεκινήσει από το 3,5 % της πιλοτικής περιοχής, δείχνει και την ευαισθησία των τουρκοκυπριακών αρχών», υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση τόσο με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών όσο και με το ταξίδι του Νίκου Δένδια σε Ισραήλ και Κύπρο για επαφές με τους εκεί ομολόγους του ενώ μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει «τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου» γιατί «δεν θα γίνουν ανεκτές» έστειλε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για πιθανή «έκρηξη» των κρουσμάτων τον Αύγουστο με το μεγάλο «κύμα» των εκδρομέων