ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα- Covid-19: «Κοκτέιλ» εμβολίων AstraZeneca-Pfizer παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα

εμβόλιο
AP

Μείγμα με πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη δόση Pfizer φαίνεται να στέλνει τα επίπεδα αντισωμάτων στα ύψη.

Ένα «κοκτέιλ» εμβολιασμού για Covid-19, με πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη με Pfizer ενίσχυε τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έξι φορές πιο πολύ σε σχέση με δύο δόσεις AstraZeneca, όπως έδειξε έρευνα από τη Νότια Κορέα.

Όπως γράφει το Reuters, η έρευνα περιελάμβανε 499 υγειονομικούς- 100 με ανάμεικτες δόσεις, 200 με δύο δόσεις Pfizer/ BioNTech και οι υπόλοιποι με δύο δόσεις AstraZeneca.

Όλες έδειξαν εξουδετερωτικά αντισώματα, που εμποδίζουν τον ιό να εισέρχεται στα κύτταρα και να αναπαράγεται, και το αποτέλεσμα του ανάμεικτου εμβολιασμού έδειξε παρόμοιες ποσότητες εξουδετερωτικών αντισωμάτων από την ομάδα που έλαβε δύο δόσεις Pfizer.

Βρετανική έρευνα τον προηγούμενο μήνα έδειξε παρόμοια αποτελέσματα- Μία δόση AstraZeneca που ακολουθήθηκε από Pfizer απέδωσε τις καλύτερες αντιδράσεις Τ- κυττάρων, και υψηλότερη αντίδραση αντισωμάτων από ό,τι Pfizer που ακολουθείται από AstraZeneca.

Η νοτιοκορεατική έρευνα επίσης ανέλυσε την εξουδετερωτικη΄δραστηριότητα απέναντι σε παραλλαγές ειδικού ενδιαφέροντος, ανέφερε η κορεατική KDCA (Korea Disease Control and Prevention Agency).

Καμία από τις ομάδες δεν έδειξε μειωμένη εξουδετερωτική δραστηριότητα απέναντι στην παραλλαγή Άλφα, μα το επίπεδο μειωνόταν 2,5 με 6 φορές απέναντι στις Βήτα, Γάμμα και Δέλτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας διαρκείας με 43άρια